Voedselveilig werken op de werkvloer is de basis van productkwaliteit en een absolute must voor elk voedingsmiddelenbedrijf. Ook volgens het ministerie van volksgezondheid welzijn en sport is dit essentieel. Wil je dat jouw medewerkers meer kennis hebben op het gebied van voedselveiligheid en hygiënisch handelen? Wil je werken aan hun bewustwording?
Deze basistraining bevat de belangrijkste principes van voedselveilig werken voor op de werkvloer.
Voor wie?
De online training is zeer geschikt voor medewerkers die operationeel in de levensmiddelenindustrie (gaan) werken, inclusief uitzendkrachten, tijdelijke medewerkers en kantoorpersoneel. De cursist snapt hoe zijn handelen op de werkvloer van invloed is op de voedselveiligheid van producten. Hij wordt zich bewust van de risico’s en door het aanreiken van praktische voorbeelden die direct met het eigen werkproces te maken hebben. Hierdoor kan de cursist de vertaalslag maken naar de eigen praktijk.Video
Een korte impressie van onze e-learning:Onderwerpen
- Waarom voedselveilig werken?
- Onveilige voedingsmiddelen
- Wat zijn micro organismen?
- Allergenen
- HACCP
- Persoonlijke hygiëne
- Bedrijfshygiëne
- Toetsing*

Deze training uitproberen?
Ja ik ontvang graag de gratis demo van de training
Doel
Na het volgen van deze training is de cursist bekend met:- Het belang van voedselveiligheid.
- De termen HACCP en CCP
- De rol van persoonlijke hygiëne in voedselveiligheid.
- Hoe voedingsmiddelen onveilig kunnen worden.
- De vier soorten besmettingen: fysisch, chemisch, microbiologisch, allergenen.
- Welke maatregelen bedrijven nemen om veilige voeding te produceren.