E-learning cursus Voedselveiligheid in de kunststofverpakkingsindustrie

Voedselveilig werken is essentieel voor het borgen van de productkwaliteit. Dit geldt niet alleen voor voedingsmiddelenbedrijven, maar ook voor bedrijven die kunststofverpakkingen produceren voor voedingsmiddelen.

Wil jij dat jouw medewerkers meer kennis hebben op het gebied van voedselveiligheid en hygiënisch handelen? En wil je werken aan hun bewustwording? Deze e-learning bevat de belangrijkste principes van voedselveilig werken voor de kunststof verpakkingsindustrie. Denk bijvoorbeeld aan handen wassen voordat medewerkers de productie ingaan, de juiste werkkleding dragen en de werkplek geordend en opgeruimd houden.

Normen

Met deze training garandeer je dat jouw bedrijf voldoet aan de normen van BRCGS PPM, IFS PACK en ISO 22000:2018 die stellen dat medewerkers die werk verrichten gerelateerd aan productveiligheid voldoende getraind moeten zijn voordat zij aan hun werk beginnen. Ook voldoet deze training aan de eis uit FSSC 22000, 2.5.6 dat mensen uit alle bedrijfscategorieën in de voedingsmiddelenketen getraind moeten zijn in allergenen bewustwording en dat zij de voedselveiligheidscultuur in de organisatie moeten waarborgen.

Voor wie?

De online training ‘Voedselveiligheid in de kunststofverpakkingsindustrie’ is zeer geschikt voor medewerkers die operationeel in de kunststofverpakkingsindustrie (gaan) werken, inclusief uitzendkrachten, tijdelijke medewerkers en kantoorpersoneel.

Onderwerpen

  • Waarom voedselveilig werken?
  • Risico op besmettingen, zoals fysisch, chemisch, microbiologisch en allergenen
  • Persoonlijke hygiëne
  • Hygiëne, orde en netheid op de werkplek
  • Ongediertewering- en bestrijding
  • Kwaliteit van verpakkingen controleren en registreren
  • Toetsing*

Na het succesvol afronden van de toets krijgt de cursist een certificaat

Doel

Na het volgen van deze training snapt de cursist hoe zijn handelen op de werkvloer van invloed is op de voedselveiligheid van producten en is zich bewust van de voedselveiligheidsrisico’s. Doordat deze training praktische voorbeelden aanreikt die direct met het eigen werkproces te maken hebben, kan de cursist makkelijker de vertaalslag maken naar de eigen praktijk.

Volg deze cursus

E-learning
Meerdere trainingen?
Abonnementen
Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang.
€ 55 excl. btw
Direct starten
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan
Abonnementen op E-learnings. Onbeperkt E-learnings tegen een vast bedrag per jaar.

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief