E-learning cursus Voedselveiligheid (HACCP)

Voedselveilig werken op de werkvloer is de basis van productkwaliteit en een absolute must voor elk voedingsmiddelenbedrijf. Wilt u dat uw medewerkers meer kennis hebben van voedselveilig en hygiënisch handelen? Wilt u werken aan hun bewustwording?

Deze basistraining bevat de belangrijkste principes van voedselveilig werken en HACCP voor de werkvloer.

Voor wie?

De online training is zeer geschikt voor medewerkers die operationeel in de levensmiddelenindustrie (gaan) werken. De cursist snapt hoe zijn handelen op de werkvloer van invloed is op de voedselveiligheid van producten.

Hij wordt zich bewust van de risico’s en door het aanreiken van praktische voorbeelden die direct met het eigen werkproces te maken hebben. Hierdoor kan de cursist de vertaalslag maken naar de eigen praktijk.

Onderwerpen

  • Waarom voedselveilig werken?
  • Onveilige voedingsmiddelen
  • Wat zijn micro organismen?
  • Allergenen
  • HACCP
  • Persoonlijke hygiëne
  • Bedrijfshygiëne
  • Toetsing*
* Na het succesvol afronden van de toets krijgt de cursist een certificaat

Doel

  • Na het volgen van deze training is de cursist bekend met:
  • Het belang van voedselveiligheid.
  • De termen HACCP en CCP
  • De rol van persoonlijke hygiëne in voedselveiligheid.
  • Hoe voedingsmiddelen onveilig kunnen worden.
  • De vier soorten besmettingen: fysisch, chemisch, microbiologisch, allergenen.
  • Welke maatregelen bedrijven nemen om veilige voeding te produceren.

Volg deze cursus

Online
Meerdere trainingen?
Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang.
€ 55 excl. btw
Direct starten
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan