Het werken met en bereiden van gerechten in de catering betekent veelvuldig contact met verschillende producten. Dit werk kent haar eigen risico’s met betrekking tot voedselveiligheid en vraagt om voortdurende aandacht van de betrokkenen voor hygiëne en juiste werkwijze.
Onvoldoende aandacht voor hygiënisch werken kan direct zichtbaar zijn in de vorm van vervroegd bederf of een allergische reactie door een product.
Deze online basistraining biedt inzicht in de belangrijkste principes van voedselveiligheid en HACCP in de catering. Aan de hand van praktische voorbeelden en het werkproces in de bereiding van gerechten raakt de cursist op toegankelijke wijze bekend met de beste manier van werken waarmee het risico op besmettingen wordt geminimaliseerd.Voor wie?
De online training is geschikt voor iedereen die in de catering werkt en met eten en drinken in aanraking komt.Onderwerpen
- Voedselveiligheid en HACCP
- Persoonlijke hygïene
- Micro-organismen
- Besmettingen
- Allergenen
- Bereiding en uitgifte
- Afwas
- Toetsing*
Doel
- Na het volgen van deze training is de cursist bekend met:
- Het belang van voedselveiligheid.
- De termen HACCP en CCP.
- De rol van persoonlijke hygiëne in voedselveiligheid.
- Wat micro-organismen en allergenen zijn.
- Hoe besmetting van voedsel voorkomen kan worden.
- Wat belangrijk is tijdens de bereiding, uitgifte en afwas.