Cursus Verbeteren van de voedselveiligheidcultuur (3/3) Verder in de praktijk met de leerpunten (d.m.v. intervisie)

“Ons kwaliteitssysteem is volledig, de zaken zijn goed afgesproken. Toch heb ik het gevoel dat ik er dagelijks hard aan moet trekken. Hoe is dit mogelijk?"

Hoe fijn zou het zijn als de medewerkers in de organisatie uit zichzelf de juiste dingen doen om de kwaliteit te borgen en zelfs te verbeteren? Als iedereen in de organisatie, van hoog tot laag, het belang van kwaliteitsmanagement inziet en zich daar ook voor inzet? Daarvoor is het nodig dat voedselveiligheid en kwaliteit zijn ingebed in de bedrijfscultuur. Voor afdelingshoofden, managers en directieleden die iedere dag bezig zijn om grip te krijgen op het gedrag van hun medewerkers, biedt Précon een serie van drie kennismiddagen, waarin u op interactieve wijze aan de slag gaat met het formuleren van een concrete aanpak voor continue verbetering van de voedselveiligheid in uw organisatie. De kennismiddagen zijn ook los van elkaar te volgen.

Welke eigenschappen en competenties heb je als kwaliteitsmanager nodig om hierin succesvol te zijn?

In een serie van drie workshops gaan we dieper in op de veranderende situatie en de aspecten die hierbij komen kijken. Workshops waarin je nieuwe inzichten opdoet en handvatten krijgt om je veranderende rol goed op te pakken. De workshops zijn ook los van elkaar te volgen.

Voor wie?

De kennismiddagen zijn interessant voor afdelingshoofden, managers en directieleden die iedere dag bezig zijn om grip te krijgen op het gedrag van hun medewerkers. U krijgt een goed beeld van de aansluiting van het kwaliteitsbeleid op het gedrag van de medewerkers en ontvangt tools voor een concrete en zichtbare aanpak van de verbetering van de voedselveiligheidscultuur in de organisatie.

Onderwerpen

Hoe kun je je collega’s in de organisatie overtuigen dat dingen anders moeten? En hoe krijg je beslissingen gerealiseerd? Succesvol beïnvloeden kun je leren. Het uitoefenen van een directieve beïnvloedingsstrategie levert voor een kwaliteitsmanager in het algemeen niet het gewenste effect op. Omdat je als kwaliteitsmanager te maken hebt met vele verschillende partijen en lagen in de organisatie, zal je op zoek moeten naar commitment. Tijdens de workshop krijg je praktische tools aangereikt die je kunt toepassen in de dagelijkse praktijk en wissel je kennis en ervaringen uit met andere kwaliteitsmanagers. De workshop wordt gegeven van 15.00-18.30 uur. Vanaf 14.30 uur bent u welkom voor koffie of thee. Tussen 18.30 en 19.00 uur wordt een lichte maaltijd geserveerd.

Doel

In deze derde en laatste sessie in de serie vergroten we de effectiviteit van uw plan van aanpak door als groep op gestructureerde wijze met elkaar mee te denken over de behaalde resultaten en leermomenten tot nu toe.

Volg deze cursus

Maatwerk cursus Vraag om een prijs op maat.
Vraag offerte aan