Cursus Verbeteren van de voedselveiligheidcultuur (3/3) Verder in de praktijk met de leerpunten (d.m.v. intervisie)

De rol van kwaliteitsmanager in 2025. Mensen in beweging krijgen. Als kwaliteitsmanager sta je midden in de organisatie. Was de kwaliteitsmanager vroeger vooral bezig met kwaliteitsbeheersing en -borging, nu speelt hij of zij een steeds belangrijker rol in de totale bedrijfsvoering. Dat betekent een ontwikkeling van beheerder van het kwaliteitsmanagementsysteem, naar analist, adviseur, veranderaar en verbeteraar. Het creëren van draagvlak in de organisatie wordt hiermee één van de belangrijkste onderdelen van het werk.

Welke eigenschappen en competenties heb je als kwaliteitsmanager nodig om hierin succesvol te zijn?

In een serie van drie workshops gaan we dieper in op de veranderende situatie en de aspecten die hierbij komen kijken. Workshops waarin je nieuwe inzichten opdoet en handvatten krijgt om je veranderende rol goed op te pakken. De workshops zijn ook los van elkaar te volgen.

Voor wie?

De workshops zijn interessant voor kwaliteitsmanagers, management teamleden en iedereen in de organisatie die te maken heeft met het kwaliteitsbeleid. De workshops zijn ook ideaal voor leden van directie en managementteam, om een beter beeld te krijgen op de aansluiting van het kwaliteitsbeleid met de visie en missie van de organisatie.

Onderwerpen

Hoe kun je je collega’s in de organisatie overtuigen dat dingen anders moeten? En hoe krijg je beslissingen gerealiseerd? Succesvol beïnvloeden kun je leren. Het uitoefenen van een directieve beïnvloedingsstrategie levert voor een kwaliteitsmanager in het algemeen niet het gewenste effect op. Omdat je als kwaliteitsmanager te maken hebt met vele verschillende partijen en lagen in de organisatie, zal je op zoek moeten naar commitment. Tijdens de workshop krijg je praktische tools aangereikt die je kunt toepassen in de dagelijkse praktijk en wissel je kennis en ervaringen uit met andere kwaliteitsmanagers.

Doel

Zicht op jouw eigen stijl van beïnvloeden en de mogelijkheden die je hierin hebt, is een eerste stap om effectiever te worden in je werk. Deze workshop is de laatste in de serie van drie.

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
06-06-2019
Bunnik
31-10-2019
Bunnik
€ 315 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan