Cursus Verbeteren van de voedselveiligheidcultuur (1/3) Uitdragen bedrijfsvisie op kwaliteit en voedselveiligheid

De rol van kwaliteitsmanager in 2025. De veranderende wereld. Als kwaliteitsmanager sta je midden in de organisatie. Was de kwaliteitsmanager vroeger vooral bezig met kwaliteitsbeheersing en -borging, nu speelt hij of zij een steeds belangrijker rol in de totale bedrijfsvoering. Dat betekent een ontwikkeling van beheerder van het kwaliteitsmanagementsysteem, naar analist, adviseur, veranderaar en verbeteraar. Het creëren van draagvlak in de organisatie wordt hiermee één van de belangrijkste onderdelen van het werk.

Welke eigenschappen en competenties heb je als kwaliteitsmanager nodig om hierin succesvol te zijn?

In een serie van drie workshops gaan we dieper in op de veranderende situatie en de aspecten die hierbij komen kijken. Workshops waarin je nieuwe inzichten opdoet en handvatten krijgt om je veranderende rol goed op te pakken. De workshops zijn ook los van elkaar te volgen.

Voor wie?

De workshops zijn interessant voor kwaliteitsmanagers, management teamleden en iedereen in de organisatie die te maken heeft met het kwaliteitsbeleid. De workshops zijn ook ideaal voor leden van directie en managementteam, om een beter beeld te krijgen op de aansluiting van het kwaliteitsbeleid met de visie en missie van de organisatie.

Onderwerpen

Deze workshop is de eerste in een serie van drie. In de workshop gaan we dieper in op de nieuwe rol van de kwaliteitsmanager. In deze nieuwe rol ben je als kwaliteitsmanager niet alleen verantwoordelijk voor kwaliteitsborging, maar zorg je ervoor dat het kwaliteitsmanagementsysteem bijdraagt aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. In de workshop bespreken we met elkaar wat er verandert in het kwaliteitsdenken, hoe je als kwaliteitsmanager vorm kunt geven aan deze veranderingen en op welke manier je medewerkers kunt ondersteunen bij het vertalen van de doelstellingen naar het dagelijkse werk. Tijdens de workshop krijg je praktische tools aangereikt die je kunt toepassen in de dagelijkse praktijk en wissel je kennis en ervaringen uit met andere kwaliteitsmanagers.

Doel

Aan het einde van deze workshop heb je het verhaal geformuleerd, waarmee je in jouw organisatie duidelijk kunt maken waarom veranderingen nodig zijn en welke rollen jouw collega’s, van directie tot productiemedewerkers, hierin spelen.

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
05-09-2019
Bunnik
€ 315 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan