Cursus Opleiding startende kwaliteitsmanager (voedingsmiddelen)

Précon biedt een complete opleiding voor beginnende kwaliteitsmanagers in de voedingsmiddelenindustrie. Je volgt de cursus in een vaste groep met maximaal acht deelnemers. Aan het begin is er een gezamenlijke start en aan het eind een gezamenlijke afsluiting. Tijdens de opleiding combineer je acht klassikale kennisgerichte trainingen op ons kantoor in Bunnik met vier online intervisiesessies waarin je de trainingsstof samen verder uitdiept, relevante casussen bespreekt, ervaringen uitwisselt en reflecteert op de praktijk. Zo leiden we je in een jaar op tot kwaliteitsmanager, die niet alleen kennis tot zijn beschikking heeft, maar het ook in de organisatie kan realiseren.

Voor wie?

Dit traject is voor starters met een HBO voedingsmiddelentechnologie diploma (of gelijkwaardig),  zij-instromers in de functie van kwaliteitsmanager en voor kwaliteitsmedewerkers die willen doorstromen. Voor dit traject is een baan in de voedingsmiddelenindustrie (of hieraan verwant) vereist.

Doel

Als kwaliteitsmanager moet je verschillende aspecten van het werk beheersen om effectief te kunnen zijn. Het doel van deze opleiding is het opdoen van kennis combineren met de vaardigheden om zo in de praktijk het verschil te kunnen maken.

Intake en persoonlijke begeleiding

Tijdens een persoonlijk intakegesprek kijk je met de trainer naar de competenties die je al hebt en welke je verder wilt ontwikkelen. Zo kom je tot persoonlijke leerdoelen, die tijdens het traject – vooral in de online sessies – een leidraad zijn.

Inhoud: Trainingen

De trainingen in het traject zijn kennisgerichte trainingen waarbij steeds de rol van kwaliteitsmanager het uitgangspunt is. De eerste vijf trainingen zijn verplichte trainingen. Uit de laatste vier trainingen dienen er drie gevolgd te worden. Wil je meer trainingen volgen, dan kan dat tegen meerkosten.

  1. Kwaliteitssystemen die werken
  2. HACCP Teamtraining (training + e-learning op stap met HACCP)
  3. Food defense en food fraud
  4. Voedselveiligheidscultuur
  5. Auditvaardigheden (training + e-learning)
  6. Microbiologie (training + e-learning)
  7. Grip op grondstofgevaren
  8. EU-wetgeving voor voedselcontactmaterialen
  9. Etikettering en claims

Inhoud: Online sessies – Kenniskring

Tijdens vier online sessies bespreek je samen met de andere cursisten thema’s en relevante casussen, reflecteer op de praktijk en wissel je ervaringen uit. Door jouw werkpraktijk te koppelen aan de inhoud van de training, wordt de trainingsstof verder uitgediept en krijg je handvatten hoe je dit kunt toepassen.

Programma

Het programma bestaat uit 9 trainingsdagen op onze locatie in Bunnik. Daarnaast zijn er 4 online bijeenkomsten van twee uur. En er is een afsluitende sessie in Bunnik. De extra studiebelasting voor het maken van opdrachten voor en na trainingen komt op 40 uur in totaal.

Programma Studiebelasting
Persoonlijke intake 1 uur
Starttraining 1 dag
Verplichte trainingen 3 dagen
Online sessies deel 1 4 uur (2uur per sessie)
Verplichte trainingen 4 dagen
Online sessie deel 2 4 uur (2uur per sessie)
Afsluitende bijeenkomst 1 dagdeel
Totaal 10 dagen

Data

Startdatum: 14 maart 2023 in Bunnik
Online bijeenkomsten:

08-05-2023 15:00 – 17:00
07-07-2023 15:00 – 17:00
15-09-2023 15:00 – 17:00
03-11-2023 15:00 – 17:00

Afsluitende bijeenkomst: 1 december in Bunnik van 13:00 tot 17:00

De training gaat door bij een minimale groepsgrootte van 4 deelnemers.

Volg deze cursus

Meerdere trainingen?
€ 5250.00 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief