Cursus Opleiding tot kwaliteitsmanager (voedingsmiddelen)

Précon biedt een complete opleiding voor beginnende kwaliteitsmanagers in de voedingsmiddelenindustrie. Tijdens deze opleiding combineer je acht klassikale, kennisgerichte trainingen met twee maal twee uur coaching-on-the-job, waarin je de trainingsstof samen met één van onze coaches verder uitdiept, relevante casussen bespreekt, ervaringen uitwisselt en reflecteert op de praktijk. Het traject wordt afgesloten met een slotbijeenkomst met je coach. Zo leiden we je in een jaar op tot complete kwaliteitsmanager.

Voor wie?

Dit traject is bedoeld voor medewerkers die hun kennis en skills op het gebied van kwaliteitsmanagement willen verbeteren. Bijvoorbeeld starters met een HBO- of WO-diploma in een food gerelateerde richting, zij-instromers en kwaliteitsmedewerkers die willen doorstromen. Voor dit traject is een functie in de voedingsmiddelenindustrie (of hieraan verwant) vereist.

Doel

Als kwaliteitsmanager moet je verschillende aspecten van het werk beheersen om effectief te kunnen zijn. In deze opleiding worden zowel kennis als vaardigheden opgedaan om zo in de praktijk het verschil te kunnen maken.

Intake en persoonlijke begeleiding

Na aanmelding neemt één van onze coaches contact met je op voor een persoonlijk intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek kijk je met de coach naar jouw competenties en welke je verder wilt ontwikkelen. Zo kom je tot persoonlijke leerdoelen, die tijdens het traject – vooral in de coachingsessies – een leidraad zijn.

Inhoud: Coaching

De coach komt tweemaal bij jou op locatie om samen de zaken te bespreken waar jij in je dagelijkse werk mee te maken hebt, denk hierbij aan het maken van een keuringsplan, het afleggen van statistische verantwoording en communicatie met je collega’s en afnemers.

Door jouw werkpraktijk te koppelen aan de inhoud van de training, wordt de trainingsstof verder uitgediept en krijg je handvatten hoe je dit kunt toepassen. Het traject wordt afgesloten met een slotbijeenkomst met je coach waarin je reflecteert op wat je hebt geleerd en hoe je het verschil maakt in je werk.

Inhoud: Trainingen

Tijdens het traject volg je acht kennisgerichte trainingen. Dit organiseer je zelf door je in te schrijven via onze website. Op deze trainingen krijg je dan 15% korting:

  1. Kwaliteitssystemen die werken
  2. HACCP-Teamtraining (training + e-learning op stap met HACCP)
  3. Food defense en food fraud
  4. Auditvaardigheden (training + e-learning)
  5. Microbiologie (training + e-learning)
  6. Grip op grondstofgevaren
  7. EU-wetgeving voor voedselcontactmaterialen
  8. Etikettering (training + e-learning)
  9. Claims, keurmerken en reclame

Als je in het recente verleden al cursussen gevolgd hebt, bij Précon of bij een ander gerenommeerd bedrijf, kun je deze certificaten inbrengen. Deze certificaten mogen maximaal anderhalf jaar oud zijn bij start van het traject.

Programma

Het programma start met een intakegesprek van 1 uur en bestaat uit 8 trainingsdagen op onze locatie in Bunnik. Daarnaast komt de coach twee maal bij jou op locatie voor twee uur coaching-on-the-job en sluiten jullie samen het programma af in een slotgesprek. De extra studiebelasting voor het maken van opdrachten voor en na trainingen komt op 40 uur in totaal. Na het succesvol afronden van het hele programma ontvang je een certificaat.

Programma Studiebelasting
Persoonlijke intake 1 uur
Verplichte trainingen 8 dagen
Online groepssessies 2 sessies van 2 uur
Afsluitende bijeenkomst 2 uur
Totaal 9 dagen

Data

Zelf in te vullen in overleg met je coach.

Investering

Bij aanmelding schrijf je je in voor de intake, de coachingsessies en de slotbijeenkomst. Dit komt op €1495,00. Op de kennistrainingen die je in het kader van dit traject volgt, krijg je 15% korting.

Volg deze cursus

Incompany training Vraag om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief