Cursus Opleiding tot kwaliteitsmanager (voedingsmiddelen)

Précon biedt een complete opleiding voor beginnende kwaliteitsmanagers in de voedingsmiddelenindustrie. Je volgt de cursus in een vaste groep met maximaal acht deelnemers. Er is een gezamenlijke start en een gezamenlijke afsluiting. Tijdens de opleiding combineer je negen klassikale, kennisgerichte trainingen met vier online intervisiesessies, waarin je de trainingsstof samen verder uitdiept, relevante casussen bespreekt, ervaringen uitwisselt en reflecteert op de praktijk. Zo leiden we je in een jaar op tot complete kwaliteitsmanager.

Voor wie?

Dit traject is voor starters met HBO- of WO-diploma in een food gerelateerde richting (bijvoorbeeld voedingsmiddeltechnologie, Food & Business of Voeding en Diëtetiek), zij-instromers en kwaliteitsmedewerkers die willen doorstromen. Voor dit traject is een functie in de voedingsmiddelenindustrie (of hieraan verwant) vereist.

Doel

Als kwaliteitsmanager moet je verschillende aspecten van het werk beheersen om effectief te kunnen zijn. Het doel van deze opleiding is het opdoen van kennis combineren met vaardigheden om zo in de praktijk het verschil te kunnen maken.

Intake en persoonlijke begeleiding

Tijdens een persoonlijk intakegesprek kijk je met de trainer naar jouw competenties en welke je verder wilt ontwikkelen. Zo kom je tot persoonlijke leerdoelen, die tijdens het traject – vooral in de online sessies – een leidraad zijn.

Inhoud: Online sessies – Kenniskring

Tijdens vier online groepssessies bespreek je samen met de andere cursisten thema’s en relevante casussen, reflecteer op de praktijk en wissel je ervaringen uit in de groep. Door jouw werkpraktijk te koppelen aan de inhoud van de training, wordt de trainingsstof verder uitgediept en krijg je handvatten hoe je dit kunt toepassen.

Inhoud: Trainingen

Tijdens het traject volg je zelf acht kennisgerichte trainingen. Dit organiseer je zelf door je in te schrijven via onze website. Op deze trainingen krijg je dan 15% korting:

  1. Kwaliteitssystemen die werken
  2. HACCP-Teamtraining (training + e-learning op stap met HACCP)
  3. Food defense en food fraud
  4. Voedselveiligheidscultuur
  5. Auditvaardigheden (training + e-learning)
  6. Microbiologie (training + e-learning)
  7. Grip op grondstofgevaren
  8. EU-wetgeving voor voedselcontactmaterialen
  9. Etikettering (training + e-learning)
  10. Claims, keurmerken en reclame

Als je in het recente verleden al cursussen gevolgd hebt, bij Précon of bij een ander gerenommeerd bedrijf, kun je deze certificaten inbrengen. Deze certificaten mogen maximaal anderhalf jaar oud zijn bij start van het traject.

Programma

Het programma bestaat uit 9 trainingsdagen op onze locatie in Bunnik. Daarnaast zijn er 4 online groepsbijeenkomsten van twee uur. En er is een afsluitende groepssessie in Bunnik. De extra studiebelasting voor het maken van opdrachten voor en na trainingen komt op 40 uur in totaal. Na het succesvol afronden van het hele programma ontvangen de deelnemers een certificaat.

Programma Studiebelasting
Persoonlijke intake 1 uur
Gezamenlijke start 1 dag
Verplichte trainingen 8 dagen
Online groepssessies 4 sessies van 2 uur
Afsluitende bijeenkomst 1 dagdeel
Totaal 10 dagen

Data

Startdatum: 24 september 2024 in Bunnik
Online bijeenkomsten:

05-11-2024 09:00 – 11:00
19-12-2024 09:00 – 11:00
16-01-2025 09:00 – 11:00
18-02-2025 09:00 – 11:00

Afsluitende groepsbijeenkomst: 21 maart 2025 in Bunnik van 13:00 tot 17:00 uur.
De training gaat door bij een minimale groepsgrootte van 4 deelnemers.

Investering

Bij aanmelding schrijf je je in voor de intake, de intervisiebijeenkomsten en de slotbijeenkomst. Dit komt op €1495,00. Op de kennistrainingen die je in het kader van dit traject volgt, krijg je 15% korting.

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
24-09-2024, 09:00 uur
Startdag Bunnik
€ 1495.00 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief