Hoe weet ik welke voedselveiligheidsrisico’s er zijn voor mijn bedrijf? HACCP, wat staat voor hazard analysis, is in de huidige voedingsmiddelenbranche onmisbaar als het gaat om het waarborgen van bedrijfsprocessen voor kwalitatief goed en veilig voedsel.
Het opstellen en optimaliseren van een plan vraagt kennis van de HACCP methodiek.
Deze online training laat cursisten nader kennis maken met de methodiek en de kritische beheerspunten. De cursist raakt bekend met essentiële basisbegrippen en de zeven stappen die men moet doorlopen aan de hand van opdrachten over een praktijksituatie.Voor wie?
De online training is bedoeld voor medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven die verantwoordelijk zijn voor één of meerdere onderdelen van het HACCP-plan. Het is belangrijk dat de cursist al bekend is met basisprincipes voor hygiënisch werken volgens een goedgekeurde hygiënecode.Onderwerpen
- Wat is HACCP?
- HACCP methodiek
- De principes
- Soorten gevaren
- Voorbereidende stappen
- Toetsing*
Doel
- Na het volgen van deze training is de cursist bekend met:
- De HACCP methodiek.
- De soorten gevaren voor voedselveiligheid.
- Het tot stand komen van een systeem voor voedselveiligheid.