E-learning cursus Omgaan met allergenen

Allergenenbesmetting is een moeilijk te bevatten concept voor veel medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie. Deels doordat het vaak onzichtbaar is en deels doordat de gevolgen van een besmetting soms wel optreden en soms niet.

De ene consument kan wel allergisch zijn voor een ingrediënt en een ander niet.

Deze online training maakt de cursist bekender met voedselallergieën. De cursist begrijpt hoe verkeerde handelswijzen in productie en vervoer kunnen leiden tot allergenenbesmettingen.

De rol van de productiemedewerker op de werkvloer komt nadrukkelijk naar voren. Hierdoor leert de cursist hoe hij zelf kan bijdragen aan het voorkomen van een allergenenbesmetting.

De online training is geschikt voor medewerkers die in voedingsmiddelen, producerende, transporterende of verhandelende bedrijven werkzaam zijn en mogelijk in aanraking komen met allergenen.

Voor wie?

De online training is geschikt voor medewerkers die in voedingsmiddelen, producerende, transporterende of verhandelende bedrijven werkzaam zijn en mogelijk in aanraking komen met allergenen.

Onderwerpen

  • Voedselallergie
  • Welke allergenen zijn er?
  • Allergenen in voedsel
  • Rol van de medewerker
  • Hoe kan een allergenen besmetting ontstaan
  • Toetsing*
* Na het succesvol afronden van de toets krijgt de cursist een certificaat

Doel

  • Na het volgen van deze training is de cursist bekend met:
  • Wat een voedselallergie is en wat allergenen zijn.
  • Op welke manier een besmetting met allergenen voorkomen kan worden.
  • Belangrijke wetgeving omtrend allergenen.

Volg deze cursus

Online
Meerdere trainingen?
Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang.
€ 35 excl. btw
Direct starten
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan