Cursus NL wetgeving voor voedselcontactmaterialen

Waar de andere training Voedselcontactmaterialen vooral gericht is op de Europese wetgeving, met als rode draad de wetgeving voor kunststoffen, is deze training voornamelijk gericht op de Nederlandse wetgeving voor materiaal wat met levensmiddelen in aanraking komt. Voor ander contactmateriaal dan kunststof, zoals papier, karton, staal en glas ontbreekt namelijk Europese regelgeving. Voor deze materialen zijn we dus aangewezen op nationale wetgeving. Daarnaast is in Nederland momenteel veel aandacht voor MOSH/MOAH. In deze training worden praktische handvatten aangereikt en zijn de deelnemers in staat te voldoen aan de Nederlandse voedselcontactmaterialenwetgeving en kunnen ze praktisch omgaan met de MOSH/MOAH problematiek.

Tijdens deze dag zal de Nederlandse wetgeving behandeld worden die geldt voor de niet-Europees gereguleerde contactmaterialen, zoals glas, staal papier en karton. Materiaal wat gebruikt wordt voor verpakking, transport of productie van levensmiddelen. Rondom MOSH/MOAH heerst veel onduidelijkheid. In deze training leren we je hoe een bedrijf, ondanks al deze onduidelijkheden, compliant kan zijn aan de wensen vanuit retailorganisaties. Een praktische tool zal worden aangereikt.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen uit zowel de levensmiddelenindustrie als uit de verpakkingsindustrie die verantwoordelijk is voor, of taken heeft met betrekking tot, voedselcontactmaterialen, zoals glas, papier en karton. Bijvoorbeeld kwaliteitsmanagers, inkopers, HACCP teamleden, technisch managers, procestechnologen en productontwikkelaars. De training is ook geschikt voor (interne) auditoren.

Onderwerpen

  • De relevante Nederlandse wetgeving voor primaire voedselcontactmaterialen, bijvoorbeeld voor papier, staal, glas en karton;
  • Praktische inventarisatie MOSH/MOAH situatie in een levensmiddelenproductiebedrijf;
  • Opvragen en beoordelen van adequate documentatie bij leveranciers

Doel

  • Na deze training zijn de deelnemers in staat te voldoen aan de Nederlandse voedselcontactmaterialenwetgeving en kunnen ze praktisch omgaan met de MOSH/MOAH problematiek.

Volg deze cursus

Meerdere trainingen?
€ 575 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief