Cursus Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie

Bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenketen dienen beheersmaatregelen te treffen om de voedselveiligheid en voedselkwaliteit zeker te stellen. Beheersing van het microbiologische aspect vormt een cruciale factor.

Het schatten van de microbiologische risico's en het treffen van adequate beheersmaatregelen, vereist kennis over de eigenschappen en levensvoorwaarden van micro-organismen. De training voorziet hierin en vult dit aan met praktijkvoorbeelden.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor leidinggevenden en medewerkers die op een praktische wijze microbiologische basiskennis willen opdoen. De training is met name bedoeld voor hen die betrokken zijn bij het beheersen en bewaken van voedselveiligheid en hygiëne.

Onderwerpen

De onderwerpen zijn:

  • Indeling van micro-organismen;
  • Ideale groeiomstandigheden voor micro organismen;
  • De wijze waarop en snelheid waarmee micro-organismen zich vermeerderen;
  • Voedselveiligheid: voedselinfectie en -vergiftiging;
  • Productveranderingen als gevolg van microbiologische groei;
  • Beoordeling van microbiologische analyseresultaten;
  • Microbiologische parameters en productkenmerken.

De SDU praktijkgids 'Microbiologische criteria' is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost € 73,12 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier.

Doel

Tijdens de training leren de deelnemers potentiële microbiologische gevaren te bepalen in de eigen praktijksituatie. Tevens weten zij de eigenschappen en levensvoorwaarden van micro-organismen te koppelen aan de eigenschappen van een voedingsmiddel en het bereidingsproces. Bovendien kunnen zij beheersmaatregelen aandragen om de groei van micro-organismen tegen te gaan.

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
29-10-2020
Bunnik
€ 510 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan