Cursus Kennissessie IFS Food versie 8

De nieuwe versie van de IFS-Foodstandaard is op 18 april 2023 gepubliceerd. Vanaf 1 oktober 2023 is het voor bedrijven mogelijk om audits volgens de nieuwe versie uit te voeren. Vanaf 1 januari 2024 is dit verplicht. Précon organiseert daarom op verschillende data kennissessies om je te informeren over de grootste wijzigingen in de IFS-Food versie 8.

Doel

Na deelname aan de kennismiddag ben je op de hoogte van de grootste wijzigingen in de IFS Food versie 8 en krijg je handvatten aangereikt hoe je deze wijzigingen binnen jouw organisatie kunt implementeren. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor het stellen van vragen.

Voor wie?

De training is bestemd voor kwaliteitsmedewerkers, kwaliteitsmanagers, HACCP-leden of hoger management welke werkzaam zijn in een IFS Food gecertificeerd bedrijf of een IFS Food certificaat overwegen.

Onderwerpen

De volgende grote wijzigingen zijn van toepassing op de nieuwe IFS Food versie;

  • De eisen rondom voedselveiligheidscultuur zijn aangescherpt, zo moeten er voor de nieuwe versie minimaal doelstellingen bepaald worden met betrekking tot communicatie over het voedselveiligheidsbeleid, training, terugkoppeling van medewerkers wat betrekking heeft op voedselveiligheid en het meten van de prestaties hieromtrent.
  • Het voldoen aan klantafspraken is een nieuwe knock-out eis, specifiek voor afspraken rondom recepturen en proces-technische afspraken. Ook geldt dit voor afgestemde monitoringsplannen en afspraken rondom verpakkingen en labels.
  • Alle onderwerpen vanuit de standaard dienen minimaal elke 12 maanden aan bod te komen tijdens interne audits. Afhankelijk van het risico dienen interne audits vaker uitgevoerd te worden.
  • De eisen rondom crisismanagement zijn verscherpt. Onder andere het toekennen van verantwoordelijkheden, het trainen van betrokken personen en het communicatieplan zijn nu onderdeel van de knock-out geworden.
  • Het basisvoorwaardenprogramma is aangepast naar de huidige versie van de General Principles of Food Hygiene van de Codex Alimentarius uit 2020.
  • Op het IFS-certificaat wordt met behulp van een ster aangegeven dat een audit onaangekondigd heeft plaatsgevonden. Daarnaast is het mogelijk om herkomstvermeldingen als disclaimer op het certificaat te vermelden
  • De B-score wordt weer als afwijking geteld in het auditprotocol, de hoofdstukindeling van de standaarden is meer gestructureerd

Tijd en plaats

De kennissessies worden op verschillende momenten georganiseerd.

Ochtend: 09:00 – 13:00

Middag: 13:00 – 17:00

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
20-06-2024, 09:00 uur
Bunnik
18-12-2024, 09:00 uur
Bunnik
€ 249 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief