Cursus Introductie voedselveiligheid / voedselveiligheid in de praktijk

Werkt iedereen hygiënisch? Weet iedereen hoe belangrijk dat is? Hygiënisch werken vormt de basis voor het veilig produceren van voedingsmiddelen. Er worden daarom ook steeds hogere eisen gesteld aan de medewerkers die betrokken zijn bij het productieproces. Medewerkers die zich bewust zijn van het belang van hygiëne leveren graag een actieve bijdrage aan hygiëne, orde en netheid op de werkvloer en helpen zo besmettingen te voorkomen en voedselveilig te produceren.

Doel

Tijdens de training leren de deelnemers kennis en vaardigheden over voedselveilig en hygiënisch werken. Zij leren over het nut en de noodzaak van hygiëne, orde en netheid. En zal uitgebreid aandacht besteed worden aan de wijze waarop zij een actieve bijdrage kunnen leveren aan het voedselveilig produceren van kwalitatief hoogwaardige voedingsmiddelen. Na afronding van de training krijg je een certificaat.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie die betrokken zijn bij de productie van voedingsmiddelen, zoals productiemedewerkers, kwaliteitsmedewerkers en logistieke medewerkers. De training kan gevolgd worden zonder voorkennis en is afgestemd op vmbo/mbo niveau.

Onderwerpen

De training Voedselveiligheid in de praktijk is een interactieve en praktische training waarin veel inzet van de cursisten wordt verwacht. Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname. De volgende onderwerpen worden in de training behandeld:

  • Persoonlijke gedrag- en hygiëne regels;
  • Hygiënisch werken in de praktijk;
  • Voedselveiligheid, hygiëne, orde en netheid;
  • Besmettingen van voedingsmiddelen;
  • Allergenen;
  • Micro-organismen;
  • Kwaliteitssystemen zoals HACCP, BRC, IFS, ISO 22000.

Volg deze cursus

Incompany training Vraag om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief