Cursus Introductie voedselveiligheid / voedselveiligheid in de praktijk

Hygiënisch werken vormt de basis voor het veilig produceren van voedingsmiddelen. Hierdoor worden steeds hogere eisen gesteld aan de kennis en inzet van medewerkers die betrokken zijn bij het productieproces. Het blijkt dat medewerkers die zich bewust zijn van het belang van voedingsmiddelenhygiëne bereid zijn een actieve bijdrage te leveren aan hygiëne orde en netheid op de werkvloer, zoals het voorkomen van voedingsmiddelenbesmettingen. De training voorziet in kennis, antwoorden ten aanzien van de basisprincipes van microbiologie, reiniging en desinfectie, persoonlijk gedrag en hygiëne en de achtergronden van het kwaliteitszorgsysteem.

Voor wie?

Deze training bedoeld voor medewerkers van voedingsmiddelen producerende bedrijven die betrokken zijn bij de productie van voedingsmiddelen, zoals productiemedewerkers, kwaliteitsmedewerkers en logistieke medewerkers. De training is afgestemd op vmbo-/mbo-niveau.

Onderwerpen

De eendaagse training is interactief en praktisch opgezet. Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een deelnamecertificaat. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Voedselveiligheid, hygiëne, orde en netheid;
  • Kwaliteit, HACCP, BRC, IFS, ISO 22000;
  • Besmettingen van voedingsmiddelen;
  • Allergenen;
  • Micro-organismen;
  • Persoonlijke gedrag- en hygiëne regels;
  • Hygiënisch werken in de praktijk.

Doel

Tijdens de training krijgen de deelnemers kennis aangereikt over voedselveilig en hygiënisch werken. Leren zij over het nut en de noodzaak van hygiëne, orde en netheid. En zal uitgebreid aandacht besteed worden aan de wijze waarop zij een actieve bijdrage kunnen leveren aan het voedselveilig produceren van kwalitatief hoogwaardige voedingsmiddelen.

Volg deze cursus

Incompany training Vraag om een prijs op maat.
Vraag offerte aan