E-learning cursus Herkomstetikettering: Artikel 26 in de praktijk

Als producent van levensmiddelen wil je natuurlijk een mooi en aansprekend etiket dat er voor de consument echt uitspringt. Echt Frans Stokbrood bijvoorbeeld, of Originele Mexicaanse Taco’s. Je wil met het etiket ook de beleving van het product meegeven. Maar hoe vermeld je dit dan op het etiket? Artikel 26 roept in de praktijk nogal wat vragen op. De wet is niet altijd eenduidig en ook niet altijd zwart-wit. Précon heeft hiervoor een handige beslisboom ontwikkeld.

Aan de hand van de beslisboom leer je op welke producten artikel 26 wel of niet van toepassing is. Daarnaast leer je wanneer je wel en wanneer je geen herkomstvermelding nodig hebt, en ook of je de oorsprong van het primaire ingrediënt moet vermelden. Door te oefenen met een aantal voorbeeldproducten, werk je stap voor stap de beslisboom door zodat je er daarna zelf goed mee aan de slag kunt.

De training duurt ongeveer dertig minuten. Een gedegen basiskennis van etikettering is een voorwaarde voor het volgen van deze specialistische training. Het is daarom verstandig om eerst onze online training Label je Slim te volgen of onze klassikale training over etikettering.

Onderwerpen e-learning:

  • Op welke producten artikel 26 van toepassing is.
  • Generieke benamingen.
  • Wat wel en niet als herkomstvermelding gezien wordt.
  • Hoe je het primaire ingrediënt bepaalt en vaststelt of een oorsprongsvermelding nodig is.
  • Hoe en waar je de vermeldingen op het etiket moet plaatsen.
  • Oefenen met drie voorbeelden.
  • Beslisboom

Na het afronden van de training krijgt de cursist een certificaat. En een download van de speciaal door Précon ontwikkelde beslisboom die je helpt bij het toepassen van de wetgeving over herkomstetikettering.

Voor wie?

De online cursus is bedoeld voor medewerkers die in hun werk bezig zijn met het etiketteren van producten en nu dus invulling moeten geven aan artikel 26. Kennis van etikettering en relevante wetgeving maakt dat je de inhoud van deze training beter begrijpt.

Doel

Na het volgen van deze training weet je hoe je artikel 26 van verordening 1169/2011 moet toepassen op etiketten. Door de handige beslisboom kun je dit ook in jouw bedrijf makkelijk en goed toepassen.

Volg deze cursus

E-learning
Meerdere trainingen?
Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang.
€ 45 excl. btw
Direct starten
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief