Cursus HACCP TOP (Advanced HACCP)

Deze training biedt de laatste kennis en inzichten in HACCP en geeft de noodzakelijke verdieping in jouw kennis. De training gaat met name over validatie en over het verschil tussen HACCP en de basisvoorwaardenprogramma’s.

Validatie is een lastig onderwerp. Validatie moet worden toegepast op afzonderlijke beheersmaatregelen, zoals een zeef of pasteur, maar ook als iets in het bedrijf gewijzigd wordt. Hoe maak je een goede procedure voor validatie en hoe pak je de validatie op bij een nieuwbouwproject? De uitdaging is er voor te zorgen dat het kwaliteitssysteem de vernieuwing en verbetering ondersteunt en tegelijkertijd dat het systeem zich met de verandering mee ontwikkelt. Deze training biedt de tools om die uitdaging aan te gaan.

Een ander moeilijk punt is het verschil tussen HACCP en de basisvoorwaarden. Naast CCP’s bestaan ook andere punten met verhoogd risico. Vroeger werden dat ‘punten van aandacht’ genoemd, later "algemene beheersmaatregelen" en in ISO 22000 spreekt men tegenwoordig van OPRP’s ofwel "operationele basisvoorwaardenprogramma's". In de IFS-standaard is sprake van CP’s en wordt verwezen naar ISO 22000. De keuze of een beheersmaatregel in HACCP of in de basisvoorwaarden hoort, blijkt lastig en wordt vaak op gevoel gemaakt. De HACCP TOP training brengt jouw inzicht op het hoogste niveau en biedt je een aantal praktische handvatten.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen met een actieve rol heeft in het beheersen van de voedselveiligheid. De training is zeer geschikt voor HACCP-teamleden die behoefte hebben aan een opleiding maar niet helemaal terug willen naar het begin. De inhoud is op het internationale niveau van de "Advanced HACCP-training".

Onderwerpen

De training duurt een hele dag. De onderwerpen zijn:

  • Validatie als onderdeel van projecten;
  • Het V-model voor validatie;
  • Het verschil tussen HACCP en basisvoorwaarden;
  • Het gebruik van een beslisboom en de kans x ernst-matrix;
  • Validatie van beheersmaatregelen;
  • Validatie, monitoring en verificatie.

De training wordt afgerond met een toets.

De SDU praktijkgids 'HACCP: gevaren- en risicoanalyse' is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost € 76,78 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier op onze website.

Doel

Na de training ben je in staat om:

  • Een validatieplan te maken voor kleine en grote wijzigingen (projecten);
  • Te rapporteren over uitgevoerde validaties en
  • Het verschil te maken tussen basisvoorwaarde en kritieke beheerspunten (CCP's).

De training is bij uitstek geschikt als in-company training. Wij doen je graag een aantrekkelijk voorstel dat aansluit op jouw praktijksituatie en de specifieke wensen van jouw organisatie.

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
05-11-2020
Bunnik
€ 540 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan