Onze productie wordt uitgebreid, wat doe ik met HACCP? Hoe maak ik een goede procedure voor validatie? De uitdaging is er voor te zorgen dat het kwaliteitssysteem de vernieuwing en verbetering ondersteunt en tegelijkertijd dat het systeem zich met de verandering mee ontwikkelt. Deze training biedt de tools om die uitdaging aan te gaan. Je leert wat de laatste kennis en inzichten zijn en je krijgt de noodzakelijke verdieping. De training gaat met name over validatie en over het verschil tussen HACCP en de basisvoorwaardenprogramma’s. Validatie is een lastig onderwerp. Validatie moet worden toegepast op afzonderlijke beheersmaatregelen, zoals een zeef of pasteur, maar ook als iets in het bedrijf gewijzigd wordt. De TOP-training brengt jouw inzicht op het hoogste niveau en biedt je praktische handvatten.
Doel
Na de training ben je in staat om:
- Een validatieplan te maken voor kleine en grote wijzigingen (projecten);
- Te rapporteren over uitgevoerde validaties;
- Het verschil te maken tussen basisvoorwaarde en kritieke beheerspunten (CCP's).
Na afronding van de training krijg je een certificaat.
Onderwerpen
De volgende onderwerpen komen in de training aan bod:
- Validatie als onderdeel van projecten;
- Het V-model voor validatie;
- Het verschil tussen HACCP en basisvoorwaarden;
- Het gebruik van een beslisboom en de kans x ernst-matrix;
- Validatie van beheersmaatregelen;
- Validatie, monitoring en verificatie.
De training wordt afgerond met een toets en de deelnemers krijgen na afronding van de training een certificaat.
De gids ‘Gevaren voor de voedselveiligheid’ is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost €17,89 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier op onze website.
Tijd en plaats
- Online - 2 dagdelen van 09:00 - 12:30
- klassikaal in Bunnik 9:00 – 17:00
De training is bij uitstek geschikt als in-company training. Wij doen je graag een aantrekkelijk voorstel dat aansluit op jouw praktijksituatie en de specifieke wensen van jouw organisatie.