Cursus HACCP-team training (level 3)

Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Dan is het prettig een goed overzicht te hebben van de verschillende stappen van HACCP en om daarmee te oefenen. Deze training is bedoeld voor alle HACCP-teamleden. De training geeft je de benodigde basiskennis en met de praktische oefeningen leer je de vaardigheden die je nodig hebt om aan te kunnen schuiven bij het HACCP-team. Met deze training voldoe je aantoonbaar aan de opleidingseisen in Verordening (EU) nr. 852/2004, ISO/ FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard.

Doel

Na deze training ben je bekend met de essentiële basisbegrippen en principes van HACCP. Met deze kennis kun je een goede bijdrage leveren aan het HACCP-team en aan de veiligheid van de producten. Je kunt de boodschap van HACCP op een heldere manier overbrengen naar collega’s en medewerkers. Na afronding van de training krijg je een certificaat.

Met deze training wordt aantoonbaar voldaan aan de opleidingseisen in Verordening (EU) nr. 852/2004, ISO/ FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard.

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het HACCP-team van jouw bedrijf. De training is afgestemd op MBO+/HBO-niveau en is op level 3 van de Britse HACCP-trainingen.

Onderwerpen

De training begint met een e-learning, gevolgd door een klassikale training. Je kunt de e-learning in je eigen tempo en op ieder gewenst moment volgen. De klassikale training behandelt de volgende onderwerpen:

  • De zeven principes en twaalf stappen van HACCP volgens de Codex Alimentarius;
  • Een kort overzicht van Europese wetten en certificatiestandaarden (BRC, IFS en ISO/FSSC 22000);
  • De rol van de basisvoorwaarden;
  • Allergenen, chemische, microbiologische en fysische gevaren;
  • Het identificeren van gevaren en het bepalen van risico’s;
  • Het selecteren van beheersmaatregelen;
  • Het bepalen en beheersen van CCP’s;
  • Het verschil tussen verifiëren en valideren.

De training wordt afgerond met een toets.

De gids ‘Gevaren voor de voedselveiligheid’ is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kan besteld worden via: bol.com of neem contact op met info@precon.group.

Tijd en plaats

  • Bunnik 9:00 – 17:00

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
03-09-2024, 09:00 uur
Bunnik (Engels)
16-10-2024, 09:00 uur
Bunnik
07-11-2024, 09:00 uur
Bunnik
10-12-2024, 09:00 uur
Bunnik
€ 540 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief