Cursus Grip op grondstofgevaren

Voor veel bedrijven geldt dat de veiligheid van de producten voor een belangrijk deel wordt bepaald door de veiligheid van de grondstoffen. Daarom willen we graag grip krijgen op de veiligheid van onze grondstoffen. Maar wat is dan voldoende?

  • Is een GFSI certificaat voldoende om gevaren te borgen?
  • Wat is het nut van een leveraniersaudit, (analyse)certificaat of verklaring en wanneer doe je wat?
  • Moeten we elke keer de RASSF-meldingen doorspitten om de gevarenanalyse bij te werken?
  • We hebben een uitgebreid monstername- en analyseplan op grondstoffen, maar waar is dat eigenlijk op gebaseerd?
Als je dit herkent, dan is deze training iets voor jou. In de training “Gevarenanalyse grondstoffen” kijken we niet alleen naar de grondstoffen en de gevaren die daarbij relevant zijn, maar ook naar de betrouwbaarheid van de leveranciers. Op basis van deze twee factoren bepalen we welke maatregelen gepast zijn om de veiligheid van de grondstoffen te verifiëren. Met deze training wordt aantoonbaar voldaan aan de eisen die gesteld worden in Verordening (EU) nr. 852/2004 en standaarden zoals FSSC22000, BRC in IFS. Tevens wordt gekeken naar de infobladen 64 en 65 van de NVWA.

Voor wie?

De training is bedoeld voor QA-managers, HACCP-coördinatoren en andere HACCP-teamleden die zich bezig houden met de veiligheid van grondstoffen. Ook is de training bedoeld voor inkopers en diegenen die audits uitvoeren bij leveranciers. De training is afgestemd op MBO+/HBO-niveau.

Onderwerpen

De training bestaat uit twee online sessies van een halve dag waarin de volgende 4 onderwerpen worden behandeld:
  1. De principes van HACCP en de beheersing van leveranciers
  2. Gevaren in grondstoffen
  3. De betrouwbaarheid van leveranciers
  4. Het verificatieplan
Tussen de twee delen krijgen de deelnemers een praktijkopdracht mee om de theorie direct in praktijk te brengen. De training wordt afgerond met een toets, waarbij het opzetten van een verificatieplan een belangrijk onderdeel is.

Doel

Na deze training weet je hoe er in HACCP moet worden omgegaan met de veiligheid van grondstoffen. Met deze kennis kun je zorgen voor een goede verificatie van de veiligheid van de grondstoffen en van de beheersing door de leverancier. Ook zorg je hiermee voor een goede onderbouwing van het monstername- en analyseplan. Deze onderbouwing is belangrijk wanneer je de verificatieplannen moet verdedigen in audits en inspecties. In de training maken we gebruik van een deel van de gevarendatabase van Précon. Je kunt de database kopen als je die wilt toepassen voor eigen gebruik buiten de training. Neem contact op met ons voor meer informatie. Meer informatie over de database vind je: hier. Bij voldoende belangstelling is het interessant om deze training te verzorgen bij jullie op locatie. Wij maken hiervoor graag een voorstel op maat.

Volg deze cursus

Online klassikaal
Meerdere trainingen?
28-05-2024, 04-06-2024, 09:00 uur
2x halve dag Online
06-11-2024, 20-11-2024, 09:00 uur
2x halve dag Online
€ 795 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief