Checklists zijn niet voldoende. De kwaliteitstandaarden zoals BRC Food, IFS Food, en ook FSSC 22000 eisen meer! De beheersmaatregelen moeten worden onderbouwd met een risicoanalyse. Hoog tijd om jou de kans te geven om te verdiepen in principes en achtergronden van een Food defense risicoanalyse. Tijdens deze interactieve training bieden we je daartoe een handreiking. Daarnaast behandelen we kort de andere onderdelen van jouw Food defense plan.
De cursus
De training voorziet in kennis en achtergronden van Food defense. Daarnaast krijg je praktische handvatten aangereikt waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Tijdens de training wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan de gevaren- en risicoanalyse die de bekende internationale normen verplicht stellen. De onderwerpen die tijdens de training behandeld worden zijn:- Daderprofielen; welk soort daders en daden kun je verwachten in de levensmiddelenindustrie?
- Risicoanalyse; welke methodiek is het meest geschikt om tot de meest risicovolle daderscenario's te komen?
- Beheersmaatregelen; welke maatregelen zijn er mogelijk? Welke daarvan moet je kiezen?
- Food defense plan; wat moet zeker anders dan in een HACCP plan?