Cursus EU wetgeving voor voedselcontactmaterialen

Voedselcontactmaterialen (machineonderdelen, productiehulpmiddelen, procesapparatuur, maar vooral verpakkingen) genieten de aandacht van de certificerende instanties en controlerende autoriteiten. Deze zijn steeds vaker op zoek naar bewijs dat voldaan wordt aan wetgeving, zoals verordening (EG) 1935/2004 (de kaderverordening) en verordening (EU) 10/2011 (de ‘plastic directive’). In praktijk blijkt het lastig invulling te geven aan deze wetgeving, het roept vaak meer vragen op dan antwoorden. Ook het juist opstellen en beoordelen van de Verklaring van Overeenstemming is moeilijke materie. Daarnaast vergt de beoordeling van de ontvangen leveranciersdocumentatie kennis van zaken.

Deze training Voedselcontactmaterialen biedt inzicht in relevante Europese wetgeving en de best practices rondom de Verklaring van Overeenstemming en migratietesten. Rode draad is de wetgeving voor kunststoffen, aangezien dit het enige veelvoorkomende materiaal is met een Europese regeling. De overige soorten contactmaterialen zijn veelal nationaal gereguleerd, deze komen aan bod tijdens de andere training Voedselcontactmaterialen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen uit zowel de levensmiddelenindustrie als uit de verpakkingsindustrie die verantwoordelijk is voor of taken heeft met betrekking tot kunststofvoedselcontactmaterialen. Bijvoorbeeld kwaliteitsmanagers, inkopers, HACCP teamleden, technisch managers, procestechnologen en productontwikkelaars. De training is ook geschikt voor (interne) auditoren.

Onderwerpen

  • De relevante wetgeving voor kunststof voedselcontactmaterialen;
  • Praktische inventarisatie van contactmaterialen voor een levensmiddelenproductiebedrijf;
  • Het interpreteren van migratietesten;
  • Opvragen van adequate documentatie bij leveranciers;
  • Het beoordelen van verklaringen van overeenstemming en bijbehorende documentatie.

Doel

  • Na deze training zijn de deelnemers in staat de eisen vanuit de Europese voedselcontactmaterialenwetgeving voor kunststoffen te vertalen naar een praktische aanpak, afgestemd op de eigen bedrijfssituatie.

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
06-06-2024, 09:00 uur
Bunnik
€ 575 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief