Cursus Etikettering van Diervoeding – wetgeving en praktijk

De NVWA controleert regelmatig petfood etiketten en constateert in hun meest recente onderzoek tekortkomingen op onder meer etikettering. Dit betreft bijvoorbeeld het voeren van medische claims, het ontbreken van wetenschappelijke onderbouwing voor claims, maar ook tekortkomingen in etikettering zoals het ontbreken van verplichte onderdelen en onvolledige of onjuiste toepassing van toevoegingsmiddelen (additieven). Wil jij weten of jouw bedrijf het goed doet?

In deze praktische training komt alles aan bod om een etiket van diervoeding (petfood) voor gezelschapsdieren op te stellen. De wetgeving (Nederlands en Europees) is hiervoor natuurlijk belangrijk, maar de normen van de Europese koepelfederatie voor de petfoodindustrie (FEDIAF) zijn minstens zo belangrijk. Van de benaming van het product tot en met de claims!

Je verwerft tijdens deze training inzicht in de Nederlandse en Europese wetgeving en raakt bekend met de meest recente richtlijnen vanuit de branchevereniging. Je leert hoe de wetgeving in praktijk moet worden toegepast.

Voor wie?

Voor iedereen die betrokken is bij het etiketteringsproces van diervoeding, zoals labelaars, specificatiebeheerders, kwaliteitsmedewerkers, ontwerpers en marketeers.

Onderwerpen

De training is interactief en hands-on. Voorafgaand aan de training kun je jouw specifieke vragen insturen. De trainer zal deze input tijdens de cursus aan bod laten komen. Tijdens praktische opdrachten, afgewisseld met theorie, krijg je handvatten om stap voor stap de verplichte onderdelen van het etiket onder de knie te krijgen. Daarbij leer je hoe je de wetgeving via internet raadpleegt en hoe je deze in de praktijk toepast. Zo kun je een etiket het opstellen van een etiket conform wettelijke regels en standaarden.

Doel

Na het volgen van de training:

  • ben je bekend met de opbouw van de relevante wetgeving en kun je deze opzoeken met EUR-lex;
  • ben je bekend met de verplichtingen rondom etikettering van petfood in de EU;
  • ben je in staat om alle soorten claims te herkennen en correct toe te passen;
  • ken en herken je de verplichte etiketteringselementen uit de Europese Marktverordening 767/2009;
  • ben je in staat een etiket op te stellen volgens Verordening 767/2009.
  • weet je meer over verpakkingsmaterialen en het gebruik van recyclinglogo’s.
  • Iedere cursist ontvangt na afloop van de training een certificaat van deelname.

Tijd

9:00 – 13:00 klassikaal (online)

Volg deze cursus

Meerdere trainingen?
€ 350 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief