Cursus Etikettering en claims voor bio producten

Als handelaar of verwerker van biologische producten ben je verantwoordelijk voor de teksten op het etiket en andere commerciële uitingen, zoals een website of advertentie. Hoe zorg je ervoor dat je compliant bent aan Europese wetgeving? En hoe vertaal je die wettelijke regels naar een voor de consument aantrekkelijk en begrijpelijk etiket?

In deze training komen onderwerpen als misleiding, benaming, ingrediëntendeclaratie, oorsprongsvermelding en voedingswaarde aan bod. Middels praktijkvoorbeelden en door zelf aan de slag te gaan, ben je na de training in staat om zelf een etiket op te stellen of te valideren aan de hand van Verordeningen (EU) nr. 1169/2011 en nr. 2018/848. Ook komen claims aan bod, leer je met welke autoriteiten je te maken krijgt en geven we antwoord op de vraag “Welke claims mogen niet, maar – nog belangrijker – wat is wél mogelijk op mijn product?”.

Voor wie?

Deze training is speciaal ontworpen voor bedrijven die biologische producten verhandelen of verwerken. Ben je betrokken bij de ontwikkeling van het etiket of communicatie uitingen, dan is deze training geschikt voor jou.

Onderwerpen

De training bestaat uit 2 delen: een e-learning en een klassikale training.

Voorafgaand aan het klassikale deel volg je de e-learning Label je slim. Hierin komen de regels waar een etiket aan moet voldoen aan bod en waar je deze in wetgeving kunt vinden.

Vervolgens leer je deze regels tijdens de klassikale bijeenkomst toe te passen op jouw producten en gaan we verder in op het onderwerp communicatie. De focus ligt hierbij op onderwerpen die specifiek voor biologische producten relevant zijn, zoals keurmerken, duurzaamheid en gezondheid.

Iedere deelnemer wordt verzocht één of meerdere voorbeeldproducten mee te nemen.

Doel

  • Het vinden en bijhouden van de juiste en meest recente wetgeving;
  • Het herkennen en beoordelen van claims;
  • De verplichte vermeldingen op een etiket voor bio(dynamische) producten, inclusief uitzonderingen;
  • De notatie van de ingrediëntlijst, inclusief allergenen, kwid, additieven en aanduiding van bio(dynamische) ingrediënten;
  • Herkomstetikettering, voedingswaardetabel en overige verplichte vermeldingen.

Volg deze cursus

Online klassikaal
Klassikaal
Meerdere trainingen?
08-12-2023, 09:00 uur
Online
€ 349 excl. btw
Schrijf je in
01-05-2023, 13:00 uur
Bunnik
€ 349 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief