E-weging is wegen volgens het gemiddelde weegprincipe. Je kunt dit herkennen aan het ℮-teken op de verpakking. Veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie én in de non-food maken hier gebruik van.
Als operator volg je vaak gewoon de procedure en weet je misschien niet precies hoe e-weging werkt en welke regels eraan ten grondslag liggen. Wat is e-weging precies, hoe werkt het, welke klasse producten zijn er, wat is de T1- en T2-grens, hoe bereken je de tarra, hoe hou je tijdens de productie in de gaten of het gemiddelde gewicht wel voldoende is en wat moet je doen bij afwijkingen. Dit zijn de vragen die in deze training beantwoord worden. Zo leer je meer over de achtergrond van het gemiddelde weegprincipe, de wetgeving en snap je beter hoe de procedures rondom e-weging in elkaar steken. Dit helpt je om jouw werk beter uit te voeren.
Je kunt deze e-learningmodule zonder voorkennis of vooropleiding volgen.
Video
Een korte impressie van onze e-learning:
Onderwerpen e-learning:
- Wat het e-teken betekent.
- Op welke producten e-weging van toepassing is.
- Welke productklassen er zijn.
- Wat is de T1-grens is en hoe je deze berekent.
- Wat is de T2-grens is en hoe je deze berekent.
- Hoe je de tarra berekent.
- Wat je moet doen als er een afwijking is bij het wegen.
- Wat de blokkeer- en herstelprocedure is.
- Eindtoets*
*Na het succesvol afronden van de training krijgt de cursist een certificaat.
Voor wie?
De online training is geschikt voor medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven en in non-food bedrijven die meer kennis willen hebben over e-weging en het gemiddelde weegprincipe. Je kunt deze training zonder voorkennis volgen!
Doel
Na het volgen van deze training weet je waar het e-teken voor staat, hoe dit weegprincipe werkt en wat moet je doen bij afwijkingen. Zo leer je meer over de achtergrond van het gemiddelde weegprincipe, de wetgeving en snap je beter hoe de procedures rondom e-weging in elkaar steken. Dit helpt je om jouw werk beter uit te voeren.