Cursus De 12 stappen van HACCP

Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Dan is het prettig een goed overzicht te hebben van de verschillende stappen van HACCP en om te oefenen met de gevarenanalyse.

Deze training geeft je de meest up-to-date kennis en de praktische oefeningen geven je genoeg vaardigheden om aan te schuiven bij het HACCP-team.

De training bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een e-learning cursus waarin de HACCP-stappen en bijbehorende theorie worden behandeld. Het tweede deel is een klassikale training waarin de theorie wordt toegepast en uitgediept. Tijdens de training is het delen van inzichten en ervaringen tussen de deelnemers zeer waardevol.

In de training maak je kennis met de Food-Safety-Bow-Tie, een overzichtelijk schema dat een uniek en verhelderend beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding. De training is daardoor niet alleen interessant als opstapcursus; ook de doorgewinterde kwaliteitsmanager krijgt een frisse blik op HACCP.

Met deze training wordt aantoonbaar voldaan aan de opleidingseisen in Verordening (EU) nr. 852/2004, FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard.

Voor wie?

Voor iedereen die betrokken is bij het HACCP-team van uw organisatie.

Onderwerpen

De training begint met een e-learning, gevolgd door een klassikale training. Je kunt de e-learning in je eigen tempo en op ieder gewenst moment volgen.

  • Deze training biedt een compleet en compact overzicht van de volgende onderwerpen:
  • ‘The General Principles of Food Hygiene’ van de Codex Alimentarius;
  • Europese wetgeving en beoordelingsstandaarden (BRC, IFS en ISO 22000);
  • HACCP-principes (12 stappen volgens de Codex);
  • allergenen, chemische, microbiologische en fysische besmettingen;
  • diverse benaderingen voor de gevaren- en risicoanalyse;
  • beheersen, verifiëren en valideren van de CCP’s en het HACCP-systeem.

De SDU praktijkgids ‘HACCP: Gevaren- en risicoanalyse’ is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost €71,76 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier op onze website.

Doel

Na deze training ben je bekend met de essentiële basisbegrippen en principes van HACCP. Je kunt de boodschap van HACCP op een heldere manier overbrengen naar collega’s en medewerkers. De training biedt een goede voorbereiding op inspecties en audits.

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
23-05-2019
Deurne
01-10-2019
Deurne
12-12-2019
Deurne
€ 510 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan