Cursus De 12 stappen van HACCP in de praktijk (3-daagse)

Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Dan is het prettig een goed overzicht te hebben van de verschillende stappen van HACCP en om te oefenen met de gevarenanalyse.

Deze training geeft je de meest up-to-date kennis en de mogelijkheden om de principes van HACCP in praktijk te brengen en een managementsysteem voor voedselveiligheid te ontwikkelen.

De training bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een e-learning cursus waarin de HACCP-stappen en bijbehorende theorie worden behandeld. Het tweede deel is een 3-daagse klassikale training waarin door middel van cases en opdrachten wordt geoefend met de verschillende onderdelen van de gevarenanalyse.

Door deze oefeningen zorgen we ervoor dat kennis en vaardigheid gelijktijdig en evenwichtig worden ontwikkeld.

In de training maak je kennis met de Food-Safety-Bow-Tie, een overzichtelijk schema dat een uniek en verhelderend beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding. De training is daardoor niet alleen interessant als opstapcursus; ook de doorgewinterde kwaliteitsmanager krijgt een frisse blik op HACCP.

Met deze training wordt aantoonbaar voldaan aan de opleidingseisen in Verordening (EU) nr. 852/2004, FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard.

Deze training is voor een belangrijk deel gebaseerd op de eendaagse training ‘De 12 stappen van HACCP’ en wordt uitgebreid met praktijkoefeningen en ruimte om in te gaan op uw bedrijfsspecifieke situatie.

Voor wie?

Voor HACCP-teamleden, maar ook ideaal voor QA-managers zonder achtergrond in de levensmiddelensector.

Onderwerpen

De training begint met een e-learning, gevolgd door een 3-daagse klassikale training. Je kunt de e-learning in je eigen tempo en op ieder gewenst moment volgen.

  • ‘The General Principles of Food Hygiene’ van de Codex Alimentarius;
  • Europese wetgeving en beoordelingsstandaarden (BRC, IFS en ISO 22000);
  • HACCP-principes (12 stappen volgens de Codex);
  • Allergenen, chemische, microbiologische en fysische besmettingen;
  • Diverse benaderingen voor de gevaren- en risicoanalyse;
  • Beheersen, verifiëren en valideren van de CCP’s en het HACCP-systeem;
  • Mogelijkheden om de HACCP-principes in praktijk te brengen;
  • Het ontwikkelen van een managementsysteem voor voedselveiligheid.

De SDU praktijkgids ‘HACCP: Gevaren- en risicoanalyse’ is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost €71,76 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier op onze website.

Doel

Na deze training ben je in staat het HACCP-systeem op te zetten, te implementeren en te optimaliseren. Daarnaast kun je de boodschap van HACCP op een heldere manier uitdragen binnen jouw organisatie. Ook ben je in staat het HACCP-systeem te onderbouwen en om in gesprek te gaan met inspecteurs en auditoren.

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
4, 11, 18 juni
Bunnik
12, 19 en 26 november
Bunnik
€ 1050 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan