Cursus Kennisessie FSSC 22000

Werkt jouw bedrijf volgens internationaal erkende FSSC 22000 of overwegen jullie dit te doen? In een kennissessie krijg je inzicht in de basisprincipes en eisen van FSSC 22000, inclusief de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie. Een belangrijk onderdeel van FSSC 222000 is de ISO 22000:2018 norm. Deze komt met de contextanalyse en HACCP- gevarenanalyse uitgebreid aan bod in deze kennissessie. Ook leer je hoe je de norm voor voedselveiligheid implementeert in de organisatie. Onze trainers verzorgen een kwalitatieve hoogwaardige kennissessie waarin je altijd de meest recente informatie krijgt en waarin jouw specifieke vragen beantwoord worden.

Doel

Na deze kennissessie ben je helemaal op de hoogte van de opbouw en vereisten van de nieuwste versie FSSC 22000. Daarnaast krijg je handvatten voor de implementatie of verbetering van het FSSC 22000 managementsysteem.

Voor wie

De kennissessie is interessant voor QA-managers, HACCP-team-leiders of managers van bedrijven die werken volgens FSSC 22000 standaard of overwegen dit te doen.

Onderwerpen

De kennissessie is interactief en praktisch opgezet. Voorafgaand aan de kennissessie kun je specifieke vragen stellen. Zo krijg je antwoord op de vragen die voor jouw organisatie van belang zijn. Tijdens de kennissessie kunnen de volgende onderwerpen aan de orde komen, afhankelijk van jouw behoefte:

  • Basisprincipes en opbouw van FSSC 22000 en ISO 22000:2018.
  • Wijzigingen in FSSC 22000 eisen ten opzichte van de vorige versie.
  • Voedselveiligheidscultuur: eisen en praktische tools
  • High Level structuur in ISO 22000:2018.
  • PDCA-cyclus als kerngedachte van ISO 22000:2018.
  • Contextanalyse; eisen ISO 22000:2018 en praktische vertaling.
  • Identificeren en beheersen van CCP’s en OPRP’s.
  • Het gebruik van een beslisboom en de kans x ernst-matrix.

Praktisch

De FSSC 22000 training is ook zeer geschikt als incompany training, dit kan zowel in een persoonlijke als groepssessie zijn. De invulling van de incompany sessie is maatwerk en kan bijvoorbeeld gaan over het interpreteren van de norm eisen en kijken we naar de voedselveiligheidscultuur en contextanalyse. Maar het kan zich ook richten op het analyseren en beheersen van gevaren volgens de nieuwste inzichten, met name als het gaat om CCPs en OPRPs. We geven je enkele praktische tools mee om de norm binnen jouw organisatie te implementeren.

Volg deze cursus

Incompany training Vraag om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief