Cursus BRCGS Food versie 9

Het Brand Reputation Compliance Global Standards (BRCGS) heeft op 1 augustus 2022 de definitieve versie van de BRCGS Food versie 9 gepubliceerd. Vanaf februari 2023 zullen de eerste audits volgens deze standaard plaatsvinden. Vanaf oktober 2022 organiseert Précon een aantal kennismiddagen om je bij te praten over alle wijzigingen. Zo leer je in een dagdeel wat de wijzingen voor de organisatie betekenen.

Voor wie?

De training is bestemd voor kwaliteitsmanagers, kwaliteitsmedewerkers, HACCP-leden of hoger management die werkzaam zijn ineen BRCGS gecertificeerd bedrijf of BRCGS certificering overwegen.

Doel

Na deelname ben je op de hoogte van de wijzigingen van BRCGS Food versie 9. Daarnaast heb je de handvatten aangereikt gekregen hoe je deze wijzigingen in jouw organisatie kunt implementeren.

Onderwerpen

De grootste wijzigingen van deze nieuwe norm zitten in de rol van het seniormanagement inzake de voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur, en het voorafgaand valideren van wijzigingen aan apparatuur of het in gebruik stellen van nieuwe apparatuur.

Een ander belangrijk aandachtspunt is voedselfraude. In de norm is nu concreet vastgelegd dat het personeel dat betrokken is bij de bepaling van voedselfraude-risico’s aantoonbaar competent dient te zijn.

Tijdens deze kennismiddag gaan we hier uitgebreid op in. In het kort zullen dit de onderwerpen zijn die tijdens de kennismiddag aan de orde komen:

  • Concrete inhoud met betrekking tot de ontwikkeling van de voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur;
  • Voorafgaand valideren wijzigingen aan / in gebruik stellen van apparatuur;
  • Opleiden personeel (incl. gericht trainen op overige beheersmaatregelen);
  • Product authenticiteit en food defense bij leveranciersaudits;
  • Voedselfraude (medewerkers aantoonbaar competent);
  • Compleet maken van het programma voor interne audits en inspecties.

Tijd en plaats

De kennismiddag begint om 13:00 uur en zal omstreeks 17:00 uur worden afgesloten.

Volg deze cursus

Incompany training Vraag om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief