Cursus Additieven – wetgeving en praktijk

In deze hands-on praktisch ingerichte opleiding verwerf je inzicht in de wetgeving m.b.t. additieven. Je gaat zelf praktisch aan de slag om de wetgeving te leren raadplegen. Je leert hoe de wetgeving in de praktijk moet worden toegepast.

Voor wie?

Alle medewerkers van de voedingsindustrie die betrokken zijn bij het etiketteren van levensmiddelen en het opmaken van technische fiches en specificaties.

Onderwerpen

  • de opbouw van de wetgeving, waaronder de additievenverordening;
  • het wettelijke kader (definities) voor additieven en technische hulpstoffen;
  • de wettelijke verschillen tussen etiketteren van consumentenproducten en additieven;
  • de notatie van additieven op het etiket;
  • de praktische toepassing van Verordening 1333/2008 betreffende de categorieën en de beoordeling of een additief is toegestaan.

De training is interactief en praktisch opgezet. Voorafgaand aan de training kunnen specifieke vragen ingestuurd worden. De trainer zal deze input tijdens de training zoveel mogelijk aan bod laten komen. Tijdens diverse praktische opdrachten wordt de wetgeving via internet geraadpleegd en geleerd hoe deze wetgeving toegepast moet worden in praktijk.

Doel

De deelnemers verwerven inzicht in de Additieven Verordening 1333/2008 (toegestane additieven, toegestane hoeveelheid, notering worden behandeld) en leren deze toepassen in de praktijk.

Datum

Vrijdag 24 mei 2019
Aanvang en duur: 9:00 - 12:30 met aansluitend lunch.

Locatie

Herkenrodesingel 4/3, 3500 Hasselt (B)

Kosten

€275,00
Werknemers van de voedingsindustrie die onder PC 118 en PC 220 vallen, kunnen rekenen op een tegemoetkoming van €70,00 van Alimento.

Volg deze cursus

Klassikaal
Meerdere trainingen?
24-05-2019
Hasselt
€ 275 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan