Trainingen Klassikaal, online en incompany

Filter
Wis selectie

Type
Voedselveiligheid (HACCP)
Deze basistraining bevat de belangrijkste principes van voedselveilig werken voor op de werkvloer.

E-learning

Per direct

Tijsduur

45-60 minuten
Auditvaardigheden
Bedrijven die streven naar het leveren van goede kwaliteit zijn continu bezig met het verbeteren van de bedrijfsprocessen.

Klassikaal

15-09-2022

18-10-2022

Tijsduur

1 dag

Incompany training

Training geheel op maat voor jouw bedrijf

Meer Informatie
HACCP-team training (level 3)
Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen.

Online klassikaal

9 en 16 december

Klassikaal

29-09-2022

20-10-2022

Tijsduur

1 dag
Allergenen in de horeca
Sinds 2014 zijn horecabedrijven verplicht aan gasten allergeneninformatie te verstrekken wanneer zij daarom vragen.

E-learning

Per direct

Tijsduur

30 - 45 minuten
Basistraining Cosmetica etikettering
Cosmetische artikelen en hun verpakkingen moeten in Europa voldoen aan strenge regels. Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het etiketteringsproces van cosmetica.

Klassikaal

26-09-2022

Tijsduur

Halve dag
Basistraining productveiligheid non-food producten
Verhandel je non-food consumentenproducten op de Europese markt? Dan is het belangrijk dat je bekend bent met de algemene veiligheidseisen

Klassikaal

20-09-2022

15-11-2022

Tijsduur

Halve dag
Basistraining REACH stoffen administratie
Voor welke producten geldt deze verplichting nu precies? En hoe beoordeel je of een dure REACH registratie echt nodig is?

Tijsduur

Halve dag
Basistraining Speelgoedveiligheid
Ben je werkzaam in een bedrijf dat speelgoed verhandelt op de Europese markt en ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van deze producten?

Klassikaal

08-11-2022

Tijsduur

Halve dag
Basistraining veiligheidsgerelateerde klachten
Veiligheidsgerelateerde klachten: wat zijn de wettelijke verplichtingen en hoe werkt dit in de praktijk?

Klassikaal

05-10-2022

22-12-2022

Tijsduur

Halve dag
Basistraining voedselcontactmaterialen in consumentenproducten
Voedselcontactmaterialen zijn niet alleen verpakkingsmaterialen van levensmiddelen. We gebruiken allemaal meerdere keren per dag producten die in contact komen met onze voeding.

Klassikaal

17-11-2022

Tijsduur

Halve dag
BRC Food versie 8
Het British Retail Consortium (BRC) heeft op 3 augustus 2018 de definitieve versie van de BRC Food versie 8 gelanceerd.

Incompany training

BRCGS Food versie 9
Wil jij op de hoogte zijn van de wijzigingen vna BRCGS Food versie 9?

Incompany training

CLP etikettering
Verkoop je chemische consumentenproducten? Deze training is gericht op iedereen die betrokken is bij het etiketteringsproces van chemische producten.
Doe mee met de AVG
Nagenoeg elk bedrijf heeft tegenwoordig te maken met persoonsgegevens.

E-learning

Per direct

Tijsduur

45 minuten
E-Learning Food defense
Food defense, het voorkomen van opzettelijke besmettingen, speelt een steeds belangrijkere rol in het waarborgen van de veiligheid van voedingsmiddelen en voedingsmiddelenomgevingen.

E-learning

Per direct

Tijsduur

25 - 35 minuten
E-weging
E-weging is wegen volgens het gemiddelde weegprincipe. Je kunt dit herkennen aan het ℮-teken op de verpakking. Veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie én in de non-food maken hier gebruik van.

E-learning

Per direct

Tijsduur

30 minuten
Etikettering en claims
Als producent of retailorganisatie ben je verantwoordelijk voor de teksten op het etiket en andere commerciële uitingen.

Online klassikaal

23 en 30 november

Klassikaal

23-09-2022

21-10-2022

Tijsduur

1 dag
Etikettering en claims voor bio producten
Hoe zorg je ervoor dat je compliant bent aan Europese wetgeving? En hoe vertaal je die wettelijke regels naar een voor de consument aantrekkelijk en begrijpelijk etiket?

Klassikaal

01-11-2022

19-12-2022

Tijsduur

Halve dag
Etikettering van Additieven – wetgeving en praktijk
In deze hands-on praktisch ingerichte opleiding verwerf je inzicht in de wetgeving met betrekking tot additieven.

Online klassikaal

10-10-2022

17-11-2022

Tijsduur

Halve dag
Etikettering van Diervoeding  – wetgeving en praktijk
In deze praktisch ingerichte cursus komt alles aan bod om een label van petfood op te stellen.

Online klassikaal

01-11-2022

EU wetgeving voor voedselcontactmaterialen
Voedselcontactmaterialen (machineonderdelen, productiehulpmiddelen, procesapparatuur, maar vooral verpakkingen) genieten de aandacht van de certificerende instanties en controlerende autoriteiten.

Klassikaal

01-11-2022

Tijsduur

1 dag
Explosieveiligheid (ATEX)
Explosieveiligheid (ATEX) speelt een belangrijke rol bij veel verschillende bedrijven.

E-learning

Per direct

Tijsduur

45 minuten
Food defense
De cursus voorziet in kennis en achtergronden van Food defense.

Incompany training

Food Defense en Voedselfraude
Deze training is uitgebreider dan de training over Food Defense.

E-learning

Per direct

Tijsduur

40 minuten
Grip krijgen op voedselveiligheidsgedrag
Verbaas je jezelf ook wanneer medewerkers zich anders gedragen dan je zou verwachten?

Incompany training

Grip op grondstofgevaren
Hoe ga je binnen HACCP om met de veiligheid van grondstoffen

Online klassikaal

02-11-2022, 09-11-2022

Tijsduur

1 dag
HACCP expert training (level 4)
Elk HACCP-team heeft voortrekkers nodig. Zo sta je er als kwaliteitsmanager niet alleen voor.

Online klassikaal

24 nov, 1, 8 en 15 dec

Klassikaal

27sep, 4, 11 okt

Tijsduur

3 dagen
HACCP TOP (Advanced HACCP)
Deze training biedt een verdieping in jouw HACCP-kennis over onder andere validatie en het verschil tussen HACCP en basisvoorwaardenprogramma’s.

Klassikaal

31-10-2022

Tijsduur

1 dag
Herkomstetikettering: Artikel 26 in de praktijk
Aan de hand van de beslisboom leer je op welke producten artikel 26 wel of niet van toepassing is.

E-learning

Per direct

Tijsduur

45-60 minuten
Introductie voedselveiligheid / voedselveiligheid in de praktijk
Werkt iedereen hygiënisch? Weet iedereen hoe belangrijk dat is? Hygiënisch werken vormt de basis voor het veilig produceren van voedingsmiddelen.

Incompany training

Kennisdag FSSC 22000 Versie 5.1
Werkt jouw bedrijf volgens FSSC 22000 of overwegen jullie dit te doen? Op deze kennisdag krijg je inzicht in de basisprincipes en eisen van FSSC 22000 versie 5.
Kennisdag ISO 22000:2018
In juni 2018 was het zover: de ISO22000:2005 is vernieuwd en vervangen door de ISO 22000:2018 norm.

Incompany training

Kennismiddag IFS Food versie 7
De kennismiddag brengt je op de hoogte van de wijzigingen in de IFS Food versie 7.
Label je slim!
Heb je regelmatig te maken met etikettering van levensmiddelen, maar ontbreekt het je aan wettelijke basiskennis? Of wil je snel je kennis op peil brengen en toetsen, zonder de diepgaande klassikale training te volgen?

E-learning

Per direct

Tijsduur

90 - 120 minuten
Legionella
Weet jij hoe je een legionellabesmetting kunt voorkomen? En weet je ook van welke symptomen je last kunt hebben na een legionellabesmetting?

E-learning

Per direct

Tijsduur

20 minuten
Leveranciersaudit
Bedrijven die waarde hechten aan het leveren van kwaliteit zijn continu bezig met het verbeteren van de bedrijfsprocessen.

Incompany training

Listeria monocytogenes
Waarom Listeria zo gevaarlijk is, in welke producten deze bacterie het meest voorkomt en wat je kunt doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken.

E-learning

Per direct

Tijsduur

15 minuten
Metaaldetectie(CCP)
Werk jij met een metaaldetector? Dan is deze cursus ideaal voor jou!

E-learning

Per direct

Tijsduur

15 minuten
Microbiologie en het beheersen van besmetting en bederf
Je leert de verschillende micro-organismen kennen en onder welke omstandigheden zij goed kunnen groeien.

E-learning

Per direct

Tijsduur

90 - 120 minuten
Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie
Bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenketen dienen beheersmaatregelen te treffen om de voedselveiligheid en voedselkwaliteit zeker te stellen.

Klassikaal

10-11-2022

Tijsduur

1 dag
Microbiologische analyses en het analyseplan
Deze verdiepende training leert je kritisch naar het analyseplan en naar de resultaten kijken.

Incompany training

NL wetgeving voor voedselcontactmaterialen
Waar de andere training Voedselcontactmaterialen vooral gericht is op de Europese wetgeving, met als rode draad de wetgeving voor kunststoffen, is deze training voornamelijk gericht op de Nederlandse wetgeving voor materiaal wat met levensmiddelen in aanraking komt.

Klassikaal

05-12-2022

Tijsduur

1 dag
Omgaan met allergenen
Allergenenbesmetting is een moeilijk te bevatten concept voor veel medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie.

E-learning

Per direct

Tijsduur

35 minuten
Ongediertewering en -bestrijding
Iedere medewerker speelt een belangrijke rol bij het weren en bestrijden van ongedierte: door schoon te werken, goed te inspecteren en door ongedierte geen schuilplaats te bieden.

E-learning

Per direct

Tijsduur

45 - 60 minuten
Op stap met HACCP
Hoe weet ik welke voedselveiligheidsrisico’s er zijn voor mijn bedrijf?

E-learning

Per direct

Tijsduur

60 - 75 minuten
Opslag en transport van gevaarlijke stoffen
Houd jij je bezig met de opslag en transport van gevaarlijke stoffen?

E-learning

Per direct

Tijsduur

45 - 60 minuten
PCQI: preventive controls for human food
Om levensmiddelen te exporteren naar de Verenigde Staten van Amerika, moet minstens 1 persoon binnen een voedingsmiddelenbedrijf aan de eisen voldoen van een Preventive Controls Qualified Individual.

Klassikaal

13-10-2022, 20-10-2022

Tijsduur

2,5 dagen
Productveiligheid meubels
Hoe beoordeel je van de veiligheid van meubels? En hoe kun je overeenstemming met de wettelijke eisen aantoonbaar maken? De basistraining meubels biedt antwoorden!
Productveiligheid van elektrische huishoudelijke producten
Verkoop je elektrische consumentenproducten zoals keukenapparatuur, verlichting of audio/video apparatuur op de Europese markt?
Reiniging en desinfectie
Goede reiniging en desinfectie vormt de basis voor voedselveiligheid, kwaliteit en een prettige en veilige werkomgeving.

E-learning

Per direct

Tijsduur

45 minuten
Spijswetten in de voedingsmiddelenindustrie
Als producten naar Israël of islamitische landen worden geëxporteerd, dan is een certificaat vereist waarin staat dat de producten koosjer of halal zijn.

E-learning

Per direct

Tijsduur

20 - 30 minuten
Temperatuurbeheersing in de koelketen in Opslag en Transport
Wat moet je doen als het product tijdens opslag of transport in een warme omgeving is geweest? En wat kun je doen om een afwijking in temperatuur te voorkomen?

E-learning

Per direct

Tijsduur

30 minuten
Validatie van inbedrijfstelling
In deze training leer je een methodiek om tijdens aanschaf, installatie en ingebruikname van nieuwe apparatuur zeker te stellen dat aan die eisen wordt voldaan.

Klassikaal

27-09-2022

27-10-2022

Tijsduur

1 dag
Veilig aan de slag
De gevaren voor de persoonsveiligheid in een productie-omgeving zijn talrijk.

E-learning

Per direct

Tijsduur

45 minuten
Veilig werken met gevaarlijke stoffen
Gevaarlijke stoffen vormen een belangrijke categorie gevaren binnen bedrijven.

E-learning

Per direct

Tijsduur

45 - 60 minuten
Verbeteren van de voedselveiligheidcultuur
De rol van kwaliteitsmanager in 2025.

Incompany training

Verbetermanagement
Door inzet van verbetermanagement tools kun je problemen blijvend oplossen en voorkomen dat je opnieuw tijd moet besteden aan iets wat al opgelost had kunnen zijn.

Incompany training

Vertil je niet! (Arbo)
Draag of til je vaak voorwerpen tijdens je werk? .

E-learning

Per direct

Tijsduur

20 - 30 minuten
Voedselveilig werken in de catering
Het werken met en bereiden van gerechten in de catering betekent veelvuldig contact met verschillende producten.

E-learning

Per direct

Tijsduur

50 minuten
Voedselveilig werken voor onderhoudstechnici
De onderhoudstechnicus / medewerker van de technische dienst heeft een cruciale rol in het waarborgen van voedselveiligheid.

E-learning

Per direct

Tijsduur

50 minuten
Voedselveiligheid in opslag en transport
Ook in opslag en transport is het belangrijk om op de juiste manier met producten om te gaan.

E-learning

Per direct

Tijsduur

45 - 60 minuten
Voedselveiligheid, de opfrisser (HACCP)
De noodzaak om medewerkers herhaaldelijk te trainen op voedselveilig werken is evident.

E-learning

Per direct

Tijsduur

40 minuten

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief