Krijg inzicht in je competenties Opleidingsplan

Weet jij welke competenties medewerkers nodig hebben om aan het werk te mogen in een voedingsmiddelenbedrijf en heb jij voor jouw bedrijf een opleidingsplan beschikbaar?

Een opleidingsplan is een overzicht van competenties die medewerkers nodig hebben voor het uitoefenen van een bepaalde functie en hoe medewerkers deze competenties kunnen verwerven. Met dit plan kun je je huidige én nieuwe medewerkers groeiperspectief bieden binnen jouw organisatie.

Offerte aanvragen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Verschillende mogelijkheden

Een opleidingsplan kan op drie niveaus worden gemaakt:

- Op individueel niveau, per functiegroep of functieprofiel;
- Op teamniveau;
- Op organisatieniveau, per afdeling bijvoorbeeld.

Zo kun je per functiegroep een leerlijn opzetten met trainingen en/of opleidingen die al beschikbaar zijn in het aanbod van jouw bedrijf. Ook kan daar een inventarisatie van opleidingen voor de toekomst aan worden toegevoegd.

Iedere organisatie heeft andere wensen. Précon kijkt daarom graag met jou aan welke eisen jouw bedrijfsgerichte opleidingsplan moet voldoen. Een opleidingsplan is altijd maatwerk. Wij kunnen volledig ontzorgen in het ontwikkelen van een opleidingsplan, maar ook adviseren in het schrijven van (een onderdeel van) een plan.

In combinatie met het e-learning-abonnement

Précon ontwikkelt ook opleidingsplannen in combinatie met de afname van ons e-learning-abonnement. Met dit abonnement krijg je als organisatie voor een vaste prijs per jaar per medewerker toegang tot ons volledige aanbod van online openbare trainingen. Een e-learning kan in eigen tempo worden gevolgd, onafhankelijk van tijd en plaats, en behaalde certificaten zijn direct beschikbaar in het leermanagementsysteem (LMS) Elzi.

In dit gecombineerde opleidingsplan stellen we vast hoe belangrijk een onderwerp uit het aanbod is en hoe vaak een e-learning moet worden herhaald. Zo kunnen we een jaarplanning adviseren om ervoor te zorgen dat dezelfde onderwerpen door alle medewerkers in hetzelfde tijdsbestek gevolgd worden of elkaar logischerwijs opvolgen. We houden daarin rekening met de tijdsbelasting van verschillende trainingen.

Voordelen van Elzi

Indien je gebruik maakt van het e-learningabonnement kan het opleidingsplan volledig in het leermanagementsysteem Elzi worden ingericht. Zo kunnen medewerkers in een gewenste programma worden ingeschreven, waarna alle functievereiste en relevante trainingen aan de cursist worden gekoppeld. Ook kunnen signaleringsfuncties ingesteld worden, zodat trainingen op tijd zijn gevolgd. Het systeem kan organisaties op die manier een hoop werk uit handen nemen. Benieuwd hoe dit binnen uw organisatie van toepassing kan zijn? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact opnemen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Veelgestelde vragen

Wat is een opleidingsplan?
Een opleidingsplan is een overzicht van competenties die medewerkers nodig hebben voor het uitoefenen van een bepaalde functie en hoe medewerkers deze competenties kunnen verwerven. Met een goed opgezet plan kun je de duurzame inzetbaarheid van jouw bedrijf aantonen.
Hoeveel kost een opleidingsplan?
De kosten van een opleidingsplan zijn afhankelijk van de grote van de organisatie, de hoeveelheid functies en of het een plan is voor de hele organisatie of slechts voor een deel van de organisatie. Een opleidingsplan wordt altijd op maat ontwikkeld.
Kun je een opleidingsplan in Elzi inrichten?
Ja, zeker als je gebruik maakt van het e-learningabonnement. Dan kan het opleidingsplan volledig in het leermanagementsysteem Elzi worden ingericht. Zo kunnen medewerkers in een gewenste functiegroep worden ingeschreven, waarna alle functievereiste en relevante trainingen aan de cursist worden gekoppeld. Ook kunnen signaleringsfuncties ingesteld worden, zodat trainingen op tijd zijn gevolgd. Het systeem kan organisaties op die manier een hoop werk uit handen nemen.

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief