Training op Maat Maatwerk werkt voor jouw bedrijf

Medewerkers op hetzelfde niveau brengen, een nieuwe werkwijze of nieuw beleid doorvoeren, kennis bijspijkeren, gedrag veranderen. Allemaal goede redenen om een training organiseren. Helaas zie je in de praktijk dat zomaar een training niet altijd werkt. De trainer is niet goed gekozen en snapt jouw werkwijze niet, de training past niet bij het bedrijf en de inhoud is soms te standaard waardoor het de aansluiting bij de medewerkers en hun werksituatie mist.

Bij Précon snappen we heel goed dat geen bedrijf hetzelfde is en dat een training ‘van de plank’ niet altijd werkt. Daarom helpt Précon haar klanten door eerst goed te inventariseren wat je precies met een training wil bereiken en welke vorm daarbij past. Soms is een enkele klassikale training de beste oplossing, soms een serie trainingen, of een blended vorm met e-learning, en soms is coaching op de werkvloer het meest geschikt. Soms zullen we zelfs motiveren waarom we je geen training aanraden.

Précon kijkt graag samen met het bedrijf wat het beste past bij het doel dat bereikt moet worden.

Offerte aanvragen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Verandering in houding en gedrag

Klassikale trainingen zijn heel effectief als het doel van de training een verandering in houding en gedrag is. Onze trainers zijn hier specifiek voor opgeleid, waardoor de deelnemers na een training het geleerde direct kunnen toepassen.

De deelnemers spelen tijdens de training een leidende rol. Het gaat er immers om dat zij zich van de oude situatie naar de nieuwe situatie bewegen. Oefenen (in de praktijk) en interactie staan daarom veel meer centraal. Het is immers de cursist zelf die nieuw of ander gedrag moet gaan laten zien. De trainer zorgt voor een motiverende leeromgeving en de juiste aanpak en oefeningen voor een succesvol resultaat.

Kennis verdiepen en verbreden

Klassikale trainingen kunnen ook heel effectief zijn om kennis te verdiepen en te verbreden. Bijvoorbeeld door het systeem van gevarenanalyse goed onder de loep te nemen en ervoor te zorgen dat alle teamleden hetzelfde niveau aan kennis hebben.

Dit soort trainingen kunnen geheel op maat gemaakt worden aan de hand van het kwaliteitssysteem dat het bedrijf hanteert, zodat de training volledig aansluit bij de eigen werkwijze die medewerkers dagelijks gebruiken.

Grensoverschrijdend trainen

Deze kennisintensieve en hoog gespecialiseerde trainingen kunnen ook voor multinationale teams - in het Engels - georganiseerd worden, waarbij teamleden vanuit verschillende locaties in de wereld samenkomen in de online Précon Academy. Zo is maatwerk ook de ideale oplossing voor het trainen van internationale teams. En zeer kostenefficiënt.

Meer informatie
Of bel NL +31 30 65 66 010

Hoe gaan we te werk bij maatwerk?

Voor maatwerktrainingen gaan we eerst in gesprek. Tijdens de intake leert de trainer jouw bedrijf kennen en bespreekt wat het doel is van de training, wat je wil bereiken en welke kennis, houding en vaardigheden hiervoor nodig zijn. We bespreken samen welke trainingsvorm en -duur het meest geschikt is om deze doelen te bereiken. Zo kunnen wij de training helemaal afstemmen op specifieke situatie in jouw bedrijf.

Als we deze vragen besproken hebben, maakt de trainer een offerte. In de offerte wordt beschreven hoe we precies te werk gaan. Als de offerte akkoord is, dan start de trainer met de voorbereiding en wordt de definitieve datum voor de training besproken.

Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat en verzorgt de trainer een rapportage. Dit kan schriftelijk gebeuren, maar kan ook persoonlijk besproken worden, zodat je als bedrijf goed zicht houdt op de resultaten van het traject.

Maatwerk voor veelvoorkomende onderwerpen

Bij Précon hebben we meer dan 25 jaar ervaring in het trainen van medewerkers. Voor sommige maatwerktrainingen hebben we standaard prijzen, zoals een training Auditvaardigheden of een HAACP-Team training.

Als de offerte akkoord is, houdt de trainer eerst een intake. Hiervoor maken we een afspraak: we komen langs of bespreken het online. Tijdens de intake verzamelt de trainer informatie over het bedrijf en bijvoorbeeld het kwaliteitssysteem of het auditschema, om daarna de training op maat te kunnen maken.

Zo worden opdrachten en voorbeelden aangepast aan de bedrijfssituatie en volgt de training de systemen die binnen het bedrijf gangbaar zijn.

Afspraak maken
Of bel NL +31 30 65 66 010

Uitgelichte Cases

NVWA

Training voedselcontactmaterialen

Voor haar inspecteurs productveiligheid was de NVWA op zoek naar een goede cursus op het gebied van voedselcontactmaterialen. Tijdens cursus gingen deelnemers interactief aan de slag met de Nederlandse en Europese wetgeving op gebied van migratie van ongewenste chemische stoffen.

Bekijk de case

Veelgestelde vragen

Is maatwerk niet erg duur?
Nee, eigenlijk zijn maatwerktrainingen niet per sé duurder dan een standaard training. Omdat de trainers van Précon expert zijn in hun vakgebied en vele jaren ervaring hebben, kunnen zij een maatwerktraining snel ontwikkelen. De kosten voor een dag training, zijn inclusief de intake en rapportage, nauwelijks meer dan een standaard training. Zeker als je de training voor meer groepen wil verzorgen, dan is het slimmer om voor maatwerk te kiezen.
Kan een training ook in een andere taal gegeven worden?
De meeste trainingen worden in het Nederlands gegeven, maar het is ook mogelijk om trainingen (en de materialen) bijvoorbeeld in het Engels te verzorgen. Veel van onze trainers hebben hier ervaring in, want Précon doet ook regelmatig projecten in het buitenland en voor internationale bedrijven.
Wat is de toegevoegde waarde van een maatwerktraining?
Een training is pas succesvol als je in de praktijk meteen kunt toepassen wat je in de training hebt geleerd. De training moet dus aansluiten bij de werkwijze van het bedrijf en de dagelijkse praktijk van de medewerkers. Dat is waar Précon goed in is en waarom we met overtuiging kunnen zeggen dat maatwerk werkt.
Hoeveel tijd vraagt de voorbereiding van mij als aanvrager?
In het offertetraject bespreken we de wensen samen al goed door. Daarna vragen om informatie zodat de trainer zich kan inwerken in de systemen, werkwijze en producten bij jouw bedrijf en de training kan schrijven. Het vraagt in totaal maar enkele uren tijd.
Voldoen jullie trainingen op het gebied van voedselveiligheid aan de eisen van bijvoorbeeld BRC, IFS, ISO of FSCC?
Onze trainers zijn specialist op hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring met verschillende certificeringen en keurmerken. Bij Précon werken we daarnaast in vakgroepen, zodat nieuwe ontwikkelingen meteen in trainingen kunnen worden doorgevoerd. Zo zorgt onze vakkennis voor jouw resultaat.
Toon alle veelgestelde vragen

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief