E-learning op maat Maatwerk werkt voor jouw bedrijf

Veel kennis kun je via een standaard e-learningmodule aanleren. Zo kun je medewerkers snel en effectief opleiden. Daarvoor heeft Précon een uitgebreid aanbod aan trainingen. Soms heb je echter een situatie waarvoor een standaard training niet voldoende is. Dan biedt maatwerk uitkomst. Dit kan een korte introductie bij het bedrijf zijn, of een training over een bepaald proces, of een langere training die een onderwerp uitdiept.

Précon helpt je door eerst te inventariseren wat het doel van de training is, voor wie de training bedoeld is. Samen brainstormen we over welke vorm voor jouw bedrijf het meest geschikt is.

E-learning op maat

Précon learning ontwikkelt interactieve online trainingen met animaties, afbeeldingen en interactieve vragen. Want, als werknemers de training leuk vinden, blijft de leerstof beter hangen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat e-learningmodules voldoen aan de laatste ontwikkelingen en de nieuwste technieken.

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van e-learningmodules weten we precies wat wel en niet werkt. Het belangrijkst hierbij: wat moet de cursist na afronding van de training geleerd hebben? Pas wanneer deze vraag beantwoord is, kunnen we starten met het ontwikkelproces.

Onze learning consultants zijn zeer ervaren op het gebied van leren en opleiden en hebben jarenlange ervaring in het maken van e-learning en (online) trainingsoplossingen. Zij kunnen je goed adviseren wat het beste past in jouw situatie. Hoewel Précon van oudsher gespecialiseerd is in de voedingsmiddelenindustrie, maakt Précon Learning ook maatwerk voor klanten uit andere branches.

Contact opnemen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Hoe werkt maatwerk?

Als je kiest voor een maatwerktraject en je akkoord gaat met de offerte, dan gaan we volgens een stappenplan te werk. De projectmanager werkt nauw met je samen om het proces goed te laten verlopen. We volgen deze stappen:

1. Analyse en inventarisatie

In deze fase bepaalt Précon samen met jullie de leerdoelen en wordt de relevante inhoud verzameld en besproken die in de training zal worden aangeboden. Daarvoor werken we nauw samen met jullie inhoudsdeskundigen.

2. Didactisch en grafisch ontwerp

Er wordt een nieuw didactisch ontwerp gemaakt dat beschrijft hoe inhoud, oefeningen en beelden worden aangeboden en hoe de cursist door de training navigeert. Het grafisch ontwerp zal gebaseerd worden op jullie eigen huisstijl, zodat de training voor medewerkers een herkenbaar product is. Het ontwerp en het voorbeeld worden besproken. Na overeenstemming wordt overgegaan naar de volgende fase.

3. Ontwikkeling

In deze fase worden definitieve inhoud, oefeningen en toetsen uitgewerkt in een script. Afhankelijk van hoe fase 1 verloopt, kan het zijn dat het script dan al duidelijk is en dat er snel met de ontwikkeling begonnen kan worden. Afhankelijk van de afspraken, worden er bij jullie op locatie foto’s of video’s gemaakt om in de training te gebruiken. Na goedkeuring wordt de training technisch en grafisch ontwikkeld.

4. Testen

Er wordt een testmodule opgeleverd die door Précon en jullie wordt getest op inhoud en werking. Eventuele opmerkingen worden in de training verwerkt. Hierna is de training gereed.

5. Implementatie

We maken de training klaar voor gebruik in jullie eigen leermanagementsysteem. Mochten jullie dat niet hebben, dan hebben wij goede mogelijkheden in huis. Dan wordt nog een laatste keer gekeken of alles naar behoren werkt en kunnen jullie de training aan medewerkers aanbieden.

Afspraak maken
Of bel NL +31 30 65 66 010

Veelgestelde vragen

Welke werkvormen worden in de training gebruikt?
Een maatwerktraining bestaat altijd uit verschillende werkvormen, zoals uitleg in tekst, uitleg in voice-over, illustraties met uitleg, video’s, 360-graden video's, zoekafbeeldingen, sleepoefeningen, multiple choice vragen en een toets.
Hoe wordt e-learning opgeleverd?
Vooraf bespreken we hoe we de e-learning het beste kunnen opleveren. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan SCROM, HTML of via een koppeling. Mocht je hiervoor geen eigen systeem hebben, kunnen wij een systeem aanbieden waarin cursisten de training kunnen doorlopen.
In welke talen zijn trainingen verkrijgbaar?
Iedere e-learningmodule kan vertaald worden in iedere gewenste taal. Précon maakt daarvoor vaak gebruik van professionele vertaalbureaus, zodat de vertalingen van goede kwaliteit zijn.
Wie is eigenaar van de training?
Een e-learningmodule die op maat gemaakt is voor de klant is ook helemaal van de klant. Daarom maken we ook foto's en afbeeldingen bij het bedrijf en voor het bedrijf. Omdat je zelf eigenaar bent, kun je – als je dat zou willen – de training zelf bijwerken.
Hoe lang gaat een maatwerkmodule mee?
De technische levensduur van een module is 3 tot 4 jaar. De technische ontwikkelingen in webbrowsers zorgen er soms voor dat bepaalde interacties niet meer goed werken.
Toon alle veelgestelde vragen

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief