Op ieder niveau de juiste cursus HACCP cursus & Leerlijn voedselveiligheid

HACCP en voedselveiligheid, Précon is al meer dan 25 jaar de expert op dit gebied. We hebben dan ook een uitgebreid aanbod aan cursussen op dit gebied met vijf verschillende niveaus. Voor startende medewerkers in productie, voor het HACCP-team en voor strategische functies waarin bijvoorbeeld het inkoopbeleid of kwaliteitsbeleid bepaald wordt. Voor iedere functie en ieder niveau heeft Précon een passende cursus om voedselveiligheid binnen jouw organisatie op topniveau te krijgen en te houden.

Wij bieden e-learningmodules aan, klassikale cursussen en blended curssusen, waarbij cursisten eerst een e-learning volgen en daarna deelnemen aan de klassikale cursus. Deze worden bij ons in Bunnik uitgevoerd, op locatie bij de klant en sinds een jaar ook online!

Offerte aanvragen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Trainingoverzicht HACCP

01
02
03
04
Naam Voedselveiligheid in de praktijk Voedselveiligheid (HACCP) HACCP team training HACCP expert training
Tijdsduur 0,5 / 1 dag 45-60 min 1 dag 3 dagen
Niveau VMBO/MBO LBO/VMBO MBO+/HBO MBO+/HBO
Certificaat Ja Ja Ja Ja
Talen EngelsNederlands EngelsNederlandsDuitsVoedselveiligheid (HACCP) - FransVoedselveiligheid (HACCP) - Pools Nederlands Nederlands
Prijs Maatwerk €55,- €540,- €1.250,-
Type Klassikaal E-learning Online &
klassikaal
Online &
klassikaal
Bekijk training Bekijk training Bekijk training Bekijk training

Onze werkwijze bij het op orde stellen van HACCP

Als je binnen de organisatie een groep mensen tegelijkertijd wil trainen, dan is een maatwerktraining een goede oplossing. Een consultant bepaalt tijdens de intake volgens welke systemen er bij uw bedrijf gewerkt wordt, wat het niveau van de medewerkers is en maakt dan een cursus op maat. Zo heeft iedereen na de cursus dezelfde kennis op hetzelfde niveau en de cursus is specifiek op uw voedselveiligheidssysteem gericht en is volgens de regels van de hygiënecode. En beschikt iedereen na het volgen van de cursus over een HACCP certificaat.

We verzorgen ook een (online) sessie voor de mensen die de organisatie van de cursussen op zich nemen en bespreken alle punten die nodig zijn voor een goede start en geven een overzicht van de cursussen die beschikbaar zijn. Zo ben je er helemaal klaar voor als het abonnement ingaat.

Als je al klant bij ons bent en een account in Elzi hebt, dan kunnen we voordat het abonnement ingaat, assisteren bij het opschonen van het huidige cursistenbestand en bij de invoer van nieuwe cursisten. Bovendien heb je goed overzicht op welk niveau de medewerkers zijn bij de start.

https://youtu.be/ih25ooeCcNE

Via de bovenstaande video geven we een kleine impressie van onze HACCP training die we als E-learning aanbieden. Naast de video bieden we ook een demo aan waarmee je een gedeelte van de HACCP cursus gratis kan uitproberen.

Voorbereiden van medewerkers

Voor een enkele medewerker is een cursus van onze trainingskalender een slimmere optie. Iedere cursus wordt meerdere keren per jaar aangeboden en zo kun je snel mensen op het gewenste niveau brengen. Ook is het niet voor alle onderwerpen nodig om veel mensen tegelijk te trainen. Een cursus van onze kalender is dan een betere en goedkopere oplossing. Bovendien kunnen ze tijdens de cursus ook uitwisselen met andere deelnemers. Dat kan een waardevolle aanvulling zijn op de cursusinhoud.

Begin bij de basis

Startende medewerkers beginnen op niveau 1 en leren over hygiëne, orde en netheid en de discipline om dit consequent goed uit te voeren. Dit wordt meestal klassikaal en op locatie uitgevoerd. Op niveau 2 biedt Précon diverse e-learningmodules aan: de cursus voedselveiligheid, die bijna alle medewerkers in de voedingsmiddelen industrie gedaan hebben.

Daarnaast zijn er korte modules over bijvoorbeeld metaaldetectie, omgaan met allergenen en reiniging en desinfectie waarin medewerkers meer leren over specifieke onderdelen van hun werk.

Précon Learning - haccp cursus

Gevorderden

Voor het HACCP-team biedt Précon gespecialiseerde cursussen. Als je lid wordt van het team, dan is de HACCP-Team cursus de basis om de achtergrond van de HACCP methodiek te leren en hoe je dit in de praktijk vertaalt. Een blended cursus met een voorbereidende e-learningmodule en een klassikale cursus geven voldoende basis voor het werk. Het is mogelijk om de HACCP online te volgen. Het is een onmisbare cursus voor iedereen die lid wordt van het HACCP-Team.

Grip op grondstofgevaren

Een goed HACCP-plan vereist dat je de gevaren van grondstoffen goed in beeld hebt, Voor een hoger niveau bieden we daarom de cursus Grip op Grondstofgevaren. En als je als andere grondstoffen wil gaan inkopen, dan moet je de gevaren opnieuw in kaart brengen en verifiëren. De betrouwbaarheid van leveranciers beoordelen en controleren is een andere belangrijke stap in het beheersen van de risico’s. Deze cursus geeft je hiervoor alle handvatten en is daarmee onmisbaar voor iedere organisatie.

Management

Wil je de leden van het HACCP-team echt experts laten worden en stevige gesprekspartners voor klanten, auditors en inspecteurs? Dan biedt Précon de HACCP Expert cursus. Dit is een verdiepende level-4 cursus waar mensen in drie dagen ingaan op alles wat een goed HACCP systeem met zich meebrengt en hoe je ervoor zorgt dat je ook bij product-of procesverandering het HACCP systeem bijstelt. Met deze HACCP opleiding voldoe je aantoonbaar aan opleidingseisen in Verordening (EU) nr. 852/2004, FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard. voedselveiligheidsrisico’s identificeren en gepaste beheersmaatregelen nemen.

Ook de toptraining is echt op het management gericht en gaat verder in op het verschil tussen HACCP en basisvoorwaardenprogramma’s, verificatie en validatie, zodat je bij voortdurende verandering en verbeteringsprocessen toch het voedselveiligheidssysteem op orde houdt.

Precies wat nodig is

Précon biedt op ieder niveau van voedselveiligheid en HACCP de juiste cursus voor de juiste mensen. Zoals bijvoorbeeld de hygiënecode voor de horeca. Zo bevorder je het kennisniveau binnen de organisatie en kunnen medewerkers zich steeds verder ontwikkelen. Als er dan mensen weggaan, verdwijnt de kennis niet uit de organisatie, maar staan de opvolgers al klaar. Bovendien voldoe je met onze cursussen aantoonbaar aan de opleidingseisen die de verschillende standaards stellen. Onze cursussen zijn daarmee onmisbaar voor iedere organisatie.

Contact opnemen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Veelgestelde vragen

Wat is een HACCP-cursus?
Vandaag de dag worden veel voedingsmiddelen machinaal geproduceerd, maar de invloed van medewerkers op de voedselveiligheid van producten blijft groot. Door onjuiste naleving van HACCP richtlijnen liggen voedselveiligheidsgevaren op de loer. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan onvoldoende handen wassen of het onjuist schoonmaken van de productielijn. Om ervoor te zorgen dat producten voedselveilig worden aangeleverd aan afnemers of consumenten is het belangrijk dat iedere medewerker van het bedrijf de HACCP regels goed kennen. Een passende HACCP cursus is dan ook van belang voor een bedrijf.

Voor medewerkers in productie heeft voedselveilig werken en HACCP de hoogste prioriteit. Hygiëne is daar een belangrijk onderdeel van. Van bedrijven wordt geëist dat alle medewerkers getraind zijn in voedselveilig werken. Tijdens de cursus Voedselveiligheid op level 1 en 2 leer je alle belangrijke zaken over dit onderwerp, Je leert hoe je voedselveilig werkt en waar je op moet letten tijdens de productie van levensmiddelen. Daarnaast leer je ook welke verschillende soorten gevaren er zijn en hoe voorkomen kan worden dat deze gevaren ontstaan.

Op een hoger niveau (level 3) leren leden van het HACCP-team om alle gevaren in hun productieproces in kaart te brengen, de risico’s in te schatten en passende maatregelen te nemen, zodat de voedselveiligheid van producten gegarandeerd wordt. Is het ook belangrijk dat je het kwaliteitssysteem leert opzetten en onderhouden dan is een training op level 4 aangewezen. Zo is er voor ieder niveau binnen de organisatie een passende training.
Hoe kan ik mijn HACCP certificaat behalen?
Een HACCP certificaat verkrijg je door aan het einde van de HACCP cursus de HACCP-toets te behalen.

Nadat je bent geslaagd krijg je toegang tot het digitale certificaat dat je vervolgens via de PDF viewer in je browser kunt downloaden of printen.

Voor de klassikale training dien je de training te volgen en opdrachten te maken om een certificaat te ontvangen.
Hoe lang is een HACCP certificaat geldig?
De meeste certificeringen vereisen dat medewerkers ieder jaar getraind worden in voedselveiligheid (HACCP). Voor cursussen op een hoger niveau wordt geadviseerd deze minimaal iedere 3 jaar te herhalen, of om een vervolgtraining te doen zodat de vakkennis niet alleen vernieuwd maar ook uitgebreid wordt.
Wat kost een HACCP cursus?
De kosten van een HACCP cursus variëren tussen de verschillende aanbieders en hoe zij de cursussen aanbieden. Er kan namelijk een keuze worden gemaakt tussen een online of fysieke training. Ook heb je verschillende niveaus.

De kosten van de online voedselveiligheid (HACCP) cursus is €55,- excl. btw. daarnaast bieden ‘Op stap met HACCP’ voor €75,- excl. btw.

Daarnaast bieden we verschillende klassikale trainingen namelijk: HACCP-team training (level 3) voor €510 excl. btw., HACCP expert training (level 4) €1.175,- excl. btw. En de HACCP TOP (Advanced HACCP) voor €599,- excl. btw.

Heb je vragen over de prijzen en mogelijkheden betreft de HACCP cursussen? Vraag om een prijs op maat of neem contact met ons op!
Welke HACCP cursus is het meest geschikt?
Je kiest de cursus op basis van het niveau van de medewerker en de ervaring met HACCP binnen het bedrijf. Heeft iemand hier nog geen ervaring mee, begin dan bij de basis met de HACCP-Team cursus.
Toon alle veelgestelde vragen

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief