Op ieder niveau de juiste training Leerlijn voedselveiligheid & HACCP cursus

Précon is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van voedselveiligheid en HACCP. We hebben dan ook een uitgebreid aanbod aan trainingen op dit gebied op vijf verschillende niveaus. Voor startende medewerkers in productie, voor het HACCP-team en voor strategische functies waarin bijvoorbeeld het inkoopbeleid of kwaliteitsbeleid bepaald wordt. Voor iedere functie en ieder niveau heeft Précon een passende training om voedselveiligheid binnen jouw organisatie op topniveau te krijgen en te houden.

Wij bieden e-learningmodules aan, klassikale trainingen en blended trainingen, waarbij cursisten eerst een e-learning volgen en daarna deelnemen aan de klassikale training. Deze worden bij ons in Bunnik uitgevoerd, op locatie bij de klant en sinds een jaar ook online!

Offerte aanvragen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Wat is onze werkwijze voor het op orde stellen van HACCP?

Als je binnen de organisatie een groep mensen tegelijkertijd wil trainen, dan is een maatwerktraining een goede oplossing. Een consultant bepaalt tijdens de intake volgens welke systemen er bij uw bedrijf gewerkt wordt, wat het niveau van de medewerkers is en maakt dan een training op maat. Zo heeft iedereen na de training dezelfde kennis op hetzelfde niveau en de training is specifiek op uw voedselveiligheidssysteem gericht en is volgens de regels van de hygiënecode. En beschikt iedereen na het volgen van de training over een HACCP certificaat.

We verzorgen ook een (online) sessie voor de mensen die de organisatie van de trainingen op zich nemen en bespreken alle punten die nodig zijn voor een goede start en geven een overzicht van de trainingen die beschikbaar zijn. Zo ben je er helemaal klaar voor als het abonnement ingaat.

Als je al klant bij ons bent en een account in Elzi hebt, dan kunnen we voordat het abonnement ingaat, assisteren bij het opschonen van het huidige cursistenbestand en bij de invoer van nieuwe cursisten. Bovendien heb je goed overzicht op welk niveau de medewerkers zijn bij de start.

Voorbereiden van medewerkers

Voor een enkele medewerker is een training van onze trainingskalender een slimmere optie. Iedere training wordt meerdere keren per jaar aangeboden en zo kun je snel mensen op het gewenste niveau brengen. Ook is het niet voor alle onderwerpen nodig om veel mensen tegelijk te trainen. Een training van onze kalender is dan een betere en goedkopere oplossing. Bovendien kunnen ze tijdens de training ook uitwisselen met andere deelnemers. Dat kan een waardevolle aanvulling zijn op de trainingsinhoud.

Begin bij de basis

Startende medewerkers beginnen op niveau 1 en leren over hygiëne, orde en netheid en de discipline om dit consequent goed uit te voeren. Dit wordt meestal klassikaal en op locatie uitgevoerd. Op niveau 2 biedt Précon diverse e-learningmodules aan: de training voedselveiligheid, die bijna alle medewerkers in de voedingsmiddelen industrie gedaan hebben.

Daarnaast zijn er korte modules over bijvoorbeeld metaaldetectie, omgaan met allergenen en reiniging en desinfectie waarin medewerkers meer leren over specifieke onderdelen van hun werk.

Précon Learning - haccp-cursus-leerlijn

Gevorderden

Voor het HACCP-team biedt Précon gespecialiseerde trainingen. Als je lid wordt van het team, dan is de HACCP-Team training de basis om de achtergrond van de HACCP methodiek te leren en hoe je dit in de praktijk vertaalt. Een blended training met een voorbereidende e-learningmodule en een (online) klassikale training geven voldoende basis voor het werk. Het is een onmisbare training voor iedereen die lid wordt van het HACCP-Team.

Grip op grondstofgevaren

Een goed HACCP-plan vereist dat je de gevaren van grondstoffen goed in beeld hebt, Voor een hoger niveau bieden we daarom de training Grip op Grondstofgevaren. En als je als andere grondstoffen wil gaan inkopen, dan moet je de gevaren opnieuw in kaart brengen en verifiëren. De betrouwbaarheid van leveranciers beoordelen en controleren is een andere belangrijke stap in het beheersen van de risico’s. Deze training geeft je hiervoor alle handvatten en is daarmee onmisbaar voor iedere organisatie.

Management

Wil je de leden van het HACCP-team echt experts laten worden en stevige gesprekspartners voor klanten, auditors en inspecteurs? Dan biedt Précon de HACCP Expert training. Dit is een verdiepende level-4 training waar mensen in drie dagen ingaan op alles wat een goed HACCP systeem met zich meebrengt en hoe je ervoor zorgt dat je ook bij product-of procesverandering het HACCP systeem bijstelt. Met deze training voldoe je aantoonbaar aan opleidingseisen in Verordening (EU) nr. 852/2004, FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard. voedselveiligheidsrisico’s identificeren en gepaste beheersmaatregelen nemen.

Ook de toptraining is echt op het management gericht en gaat verder in op het verschil tussen HACCP en basisvoorwaardenprogramma’s, verificatie en validatie, zodat je bij voortdurende verandering en verbeteringsprocessen toch het voedselveiligheidssysteem op orde houdt.

Precies wat nodig is

Précon biedt op ieder niveau van voedselveiligheid en HACCP de juiste training voor de juiste mensen. Zoals bijvoorbeeld de hygiënecode voor de horeca. Zo bevorder je het kennisniveau binnen de organisatie en kunnen medewerkers zich steeds verder ontwikkelen. Als er dan mensen weggaan, verdwijnt de kennis niet uit de organisatie, maar staan de opvolgers al klaar. Bovendien voldoe je met onze trainingen aantoonbaar aan de opleidingseisen die de verschillende standaards stellen. Onze trainingen zijn daarmee onmisbaar voor iedere organisatie.

Contact opnemen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Veelgestelde vragen

Welke HACCP training is het meest geschikt?
Je kiest de training op basis van het niveau van de medewerker en de ervaring met HACCP binnen het bedrijf. Heeft iemand hier nog geen ervaring mee, begin dan bij de basis met de HACCP-Team Training.
Wij hebben al een HACCP-plan. Is training wel nodig?
Een HACCP-plan hebben is de basis voor ieder bedrijf. Maar als je nieuwe producten lanceert, iets wijzigt in de productie-omgeving of met andere grondstoffen gaat werken, dan moet je steeds opnieuw de gevaren onderzoeken en de maatregelen valideren.

Goed opgeleide mensen kunnen ervoor zorgen dat het HACCP-plan goed wordt onderhouden en zij weten precies waar ze op moeten letten.
Onze mensen hebben de basistraining gevolgd, zijn vervolgtrainingen dan nog nodig?
Voordat je expert bent op het gebied van HACCP, heb je jaren ervaring en ook training nodig. HACCP is complex en met een enkele training ben je er nog niet. Daarom is goede scholing nodig om het voedselveiligheidssysteem in jouw bedrijf op orde te houden.
Kun je de trainingen los van elkaar volgen?
Ja, iedere training staat op zich. Al is het voor de expert- en de toptraining wel belangrijk dat je al de nodige kennis en evaring hebt.
De HACCP-teamleider is goed opgeleid. Is het nodig dat meer mensen trainingen volgen?
Voor de continuiteit van het bedrijf is het altijd goed om mensen achter de hand te hebben. Als er iemand weggaat of uitvalt, dan verlies je geen kennis.

Bovendien is het fijn als mensen binnen het bedrijf kunnen doorgroeien en zich verder kunnen ontwikkelen. Daarbij helpt het ook nog als meer mensen verstand van zaken hebben omdat het beleid dan breder gedragen wordt.

Het heeft daarom voor ieder bedrijf meerwaarde om meer mensen te trainen in HACCP en voedselveiligheid.

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief