Jouw bedrijf in 360-graden Digital twin

Een digital twin is een digitale kopie van jouw bedrijf. In deze 360-gradenomgeving kun je virtueel door jouw bedrijf lopen en alles tot in detail in beeld brengen. Je kunt de Digital Twin voor meerdere doeleinden inzetten. Denk aan trainingsdoeleinden, BHV, voor het visualiseren van de werkwijze en een instructievideo ter ondersteuning bij je dagelijkse werkzaamheden.

Dit vormt een mooie basis voor alle bedrijfsonderdelen voor trainingen, uitleg en informatieoverdracht. Doordat de gebruiker de beelden direct herkent in de praktijksituatie, wordt de kennis sneller opgeroepen op de plek waar het nodig is.

Wat is een digital twin?

Met behulp van een digital twin loop je door je bedrijf heen. De digital twin maakt gebruik van Virtual Reality (VR). Dat is een computertechniek waardoor het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Met de digital twin krijg je een virtuele rondleiding door jouw locatie. Deze rondleiding bestaat uit 360-graden beelden: zowel fotografie als video. In deze beelden kun je volledig om je heen kijken, ook achter je. Dankzij informatiepunten kun je verschillende opdrachten uitvoeren of situaties zoeken. De leerresultaten worden verhoogd door de informatie in jouw eigen bedrijfssituatie aan te bieden. Je kunt extra uitlegvideo’s bekijken bij bepaalde situaties en een foute situatie omtoveren tot een goede situatie, dankzij interactieve elementen. De digital twin kan bekeken worden op een computer, tablet of telefoon.

Offerte aanvragen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Samenwerking met Omni VR

Voor het maken van deze beelden werkt Précon samen met Omni VR. Omni VR is gespecialiseerd in het maken van 360-graden foto’s en video’s. Zij geloven erin dat het goed visualiseren van een locatie of product veel transparantie geeft en het vertrouwen van de potentiële klant vergroot omdat zij 24/7 virtueel een locatie kunnen bezoeken.

Précon heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van leeroplossingen. Door onze krachten te bundelen, kunnen we de digital twin in onze bestande dienstverleningen invlechten en zo optimaal inzetten op allerlei gebieden.

Ter bevordering van de transfer

Wanneer je een (online of klassikale) training hebt gehad, moet je als cursist zelf de vertaalslag maken van theorie naar praktijk: hoe pas ik het geleerde toe in mijn werk? Dit noemen ze ook wel: de transfer. Ook tijdens een overleg of bij besprekingen van incidenten op de werkvloer moeten mensen zelf de vertaalslag maken naar de praktijk. De digital twin bevordert de transfer: doordat je digitaal door jouw bedrijf kunt lopen, is het net alsof je er zelf aanwezig bent. Zo leer je de theorie direct toe te passen in de praktijk.

Leren en ontwikkelen

Met de digital twin kun je onder andere gericht trainen, omdat jouw eigen werksituatie nog nooit zo goed in beeld is gebracht. Leren met 360-graden beelden vergroot het ervaringsgericht leren. De lesstof die wordt aangeboden in 360 blijft beter hangen dan het leren in een klaslokaal. (De Lange & Lodewijk, 2017). Met de digital twin (VR) sta jij in de omgeving waar je de kennis moet toepassen. De stap van klaslokaal naar de praktijk hoef je niet meer te maken als cursist.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Je kunt de digital twin inzetten bij diensten rondom leren en ontwikkelen, gebruiken als platform voor performance support, jouw technische dienst ermee ondersteunen en de veiligheid onder medewerkers vergroten. Ook kun je in de digital twin mogelijkheden creëren voor sales & marketing. We zetten een aantal mogelijkheden uiteen. Er kunnen meerdere ‘lagen’ worden gecreëerd in deze omgeving om zo de digital twin multifunctioneel te kunnen gebruiken.

Voorbeelden van de mogelijkheden

  • Trainingen over verschillende onderwerpen, zoals voedselveiligheid, hygiëne en procedures;
  • Instructies en performance support;
  • In te zetten voor meerdere onderwerpen zoals voedselveiligheid, veiligheid en Arbo;
  • Ondersteuning bij onderhoud en installatie, BHV, sales/marketinggesprekken, klachtafhandeling en overleggen.
Contact opnemen
Of bel NL +31 30 65 66 010

Veelgestelde vragen

Kan ik de digital twin inzetten voor het onderhoud van mijn machines?
Je een digitale kopie van jouw bedrijf inzetten voor onderhoud aan machines. Zo kun je een TD-er (intern en extern) alvast laten zien welke machine een probleem heeft. Door eventueel serienummers toe te voegen aan de digitale kopie, weet een monteur dan direct welke onderdelen en welk gereedschap er meegenomen moet worden voor een mogelijke reparatie. Met behulp van instructievideo’s van machines kunnen ook operators getraind worden in de digitale omgeving om zo kleine reparaties aan machines uit te kunnen voeren. Deze manier van trainen werkt kostenbesparend: zo hoeft er niet meer altijd een werknemer van de Technische Dienst klaar te staan.

Afmetingen van ruimtes worden goed weergegeven. Bij het installeren van een nieuwe machine kan zo direct worden uitgerekend waar de machine moet staan en welke route kan worden afgelegd in de fabriek om daar te komen.
Kan ik ook een BHV oefening in de digital twin nabootsen?
Ja, dat is mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan het tonen van alle vluchtroutes. Een werknemer kan de digitale omgeving telkens opnieuw doorlopen en ergens ontstaat brand of rookontwikkeling. Hoe vind je je weg naar buiten als de eerste nooddeur per ongeluk is geblokkeerd? In de Digital Twin kan een werknemer veilig de vluchtroutes leren. Dit is niet alleen leuk voor de werknemer, maar levert ook tijdswinst op voor de werkgever.

Kan ik de digital twin ook voor marketing inzetten?
Ja je kunt het materiaal inzetten voor marketingdoeleinden. Je kunt jouw organisatie in een optimale situatie aan een potentiële klant of leverancier laten zien. Bepaalde delen van de virtuele tour zijn onzichtbaar te maken. Je kunt een ruimte in de fabriek afschermen wanneer je niet wilt dat een klant deze ruimte kan bekijken. Aan de marketingvariant kun je ook video’s toevoegen van het productieproces.

Door de digitale rondleiding bespaar je tijd en kosten. Zo hoef je niet bij iedere rondleiding de fabriek in tiptopstaat te brengen. Sales kan via de virtuele omgeving klanten een goede indruk geven van met wie zij zaken doen. Door marketing erbij te betrekken, kun je de uitstraling van het bedrijf verbeteren. Bovendien spreek je op deze manier ook het marketingbudget aan in de ontwikkelingsfase van de digital twin.
Kan ik de digital twin gebruiken voor Inwerktrajecten/ Onboarding trainingen?
Dat is mogelijk! Door nieuwe medewerkers bijvoorbeeld de digitale omgeving te laten zien voor hun eerste werkdag, krijgen zij al direct een goed beeld van jouw bedrijf en weten zij wat er van hen verwacht wordt. Door middel van opdrachten en interactieve elementen worden zij uitgedaagd om alvast kennis te maken met belangrijke basisprincipes uit de praktijk.

Uitzendkrachten krijgen vaak mondeling uitleg over jouw organisatie. Zij kunnen zich niet altijd goed voorstellen waar zij straks komen te werken. De digitale omgeving kan jouw organisatie helpen om uitstroom tegen te gaan. Naast een inwerktraject kan een poortinstructie in de digitale omgeving worden weergegeven.
Kan ik de digital twin inzetten voor performance support?
De digital twin kan worden ingezet bij performance support: dat is leren op het moment dat jouw werknemers het nodig hebben. Werknemers moeten op gezette tijden de schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren, maar hoe reinigen ze een bepaalde lijn of machine? Hoe zag controle van de machine in die instructievideo er ook maar weer uit? In de digitale omgeving kun je video’s, instructies en formulieren zetten die de werknemers ondersteunen bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Toon alle veelgestelde vragen

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief