Voedselbanken Nederland Précon doneert online training aan Voedselbanken

Vanaf september 2019 kunnen alle 11.700 vrijwilligers van Voedselbanken Nederland gratis een online training volgen over voedselveilig werken. Deze maatwerktraining is beschikbaar gesteld door Précon Consulting Group die daarmee een bijdrage wil leveren aan het verhogen van het bewustzijn en de kennis bij medewerkers op het gebied van voedselveiligheid.

Voor de vrijwilligers van Voedselbanken Nederland is het belangrijk om te weten wanneer producten nog veilig uitgegeven kunnen worden en wanneer uitgifte niet meer veilig is. Voorheen konden vrijwilligers van de Voedselbank ook via een website meer leren over voedselveiligheid, maar deze lesstof is verouderd. Onze collega Ester Boone, consultant op het gebied van voedselveiligheid en bestuurslid bij Voedselbank Deventer, heeft een samenwerking geïnitieerd, zodat alle vrijwilligers nu de nieuwe online training kunnen volgen. Précon heeft hiertoe een maatwerktraining ontwikkeld en bovendien twee openbare trainingen (Vertil je niet en Plaagdierenwering en -bestrijding) aan Voedselbanken Nederland gedoneerd.

De maatwerktraining zoomt in op de specifieke kennis van voedselveiligheid die nodig is voor het werken bij een voedselbank. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het transport? Of hoe lang blijft tomatenketchup goed na het verstrijken van de THT-datum? In samenwerking met de voedselveiligheidsdeskundigen van Voedselbanken Nederland en de deskundigen van Précon is deze informatie verzameld. Er zijn foto’s gemaakt bij een lokale voedselbank om voorbeeldsituaties te verduidelijken. Ook de vrijwilligers van Voedselbank Deventer hebben in de pilot geholpen met het testen van deze training.

Voedselbanken Nederland wil verspilling van voedsel voorkomen en biedt directe voedselhulp aan de armste mensen. Daar dragen we als Précon graag aan bij!

Inschrijven nieuwsbrief Ontvang een gratis e-book!


Stel jouw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief