Précon Consulting Group B.V. Online onboarding

Nieuwe collega’s inwerken kan voor huidige medewerkers een tijdrovende klus zijn. Je maakt ze wegwijs in het bedrijf, stelt ze aan andere medewerkers voor en je leert ze de standaardprocedures. Na deze inwerkperiode hoop je dat nieuwe collega’s hun weg kunnen vinden in het bedrijf en de organisatie kennen.

Al die nieuwe indrukken zijn best pittig voor nieuwe medewerkers. Er gaat nou eenmaal wat tijd overheen om een organisatie te leren kennen. Bovendien wil je medewerkers met meer bedrijfsonderdelen (afdelingen) kennis laten maken dan alleen de afdeling waar ze gaan werken. Bij Précon liepen we hier zelf tegenaan. Ons organisatiemodel bestaat namelijk uit vijf ‘werelden’: food consultancy, food RA, non-food, learning en governance. Hoe laat je nieuwe werknemers kennis maken met de hele organisatie, dus ook de werelden waar je zelf niet direct werkzaam in bent?

Online module ‘Welkom bij Précon’

Voor onze eigen organisatie hebben we daarom een online inwerkmodule ‘Welkom bij Précon’ ontwikkeld. Stapje voor stapje leren onze nieuwe collega’s iets meer over elk onderdeel van ons organisatiemodel. Zo komt er niet in één keer te veel informatie op hen af en leren ze toch alle facetten van het bedrijf kennen. Bovendien kun je alle informatie later nog eens opzoeken.

Met interactieve vragen en afbeeldingen leren nieuwe werknemers Précon kennen. De werkzaamheden binnen de vijf werelden komen aan bod, net als het organisatiemodel, de rollen van collega’s, de overlegvormen en de plattegrond van het kantoor. Bij wie kun je waarvoor terecht en hoe is je persoonlijke begeleiding geregeld? Met de informatie uit de module maken we nieuwe collega’s wegwijs in de organisatie.

Nieuwe collega’s krijgen al toegang tot de online module vóór hun eerste werkdag, zodat ze alvast kennis met ons kunnen maken. Bovendien kunnen collega’s die hen inwerken er makkelijk naar verwijzen.

“Echt een geweldig training voor startende collega’s, maar ook voor collega’s die er al even werken. Je krijgt weer even mee wat ze in de andere werelden doen. Super gemaakt!”

“Heel duidelijk en informatief. De organisatiestructuur is me nu een stuk duidelijker!”
Précon medewerkers

Wist je dat we deze oplossing niet alleen voor onszelf, maar ook voor klanten ontwikkelen? Een onboardingmodule volledig toegespitst op jouw bedrijf. Zo kunnen nieuwe werknemers al vóór hun eerste werkdag kennis maken met jouw bedrijf. Dit scheelt niet alleen tijd, maar de nieuwe collega kan zo op zijn of haar eigen tempo kennis maken met jouw bedrijf. Je kunt de online module ook inzetten tijdens de inwerkperiode om een bepaald aspect in jouw bedrijf of een bepaalde werkwijze beter toe te lichten. Zo maak je inwerken makkelijk en leuk voor iedereen!

Ook een training op maat?

Je kunt altijd contact met ons opnemen via info@precon.group of +31 (0)30 – 65 66 010. Lees meer op onze maatwerk pagina.

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Inschrijven nieuwsbrief Ontvang een gratis e-book!


Stel jouw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief