Huuskes learning consultancy Van werkinstructies naar e-learningmodule over CCP's en OPRP's

Huuskes, totaalleverancier, producent en kennispartner in eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering, heeft Précon om hulp gevraagd bij de ontwikkeling van korte e-learningmodules over CCP’s en OPRP’s in de productie. Als bedrijf ben je verplicht om medewerkers te trainen die controles uitvoeren aan CCP’s en OPRP’s. Ook is het door een ernstig personeelstekort en door drukke werkzaamheden lastig om intern iemand te vinden die de informatie verzameld voor in de modules.

Learning consultancy

Précon heeft Huuskes in de vorm van Learning Consultancy kunnen ondersteunen bij deze opdracht. Deze dienstverlening is anders dan de reguliere dienstverlening. Bij Précon worden veel opdrachten uitgevoerd door een foodconsultant die interim taken bij de klant overneemt op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Deze consultants werken op locatie bij de klant. Opdrachten voor de ontwikkeling van een leeroplossing worden bij Précon door een learningconsultant uitgevoerd. Door aanlevering van informatie vanuit de klant kan de leeroplossing vanaf kantoor worden ontwikkeld. Omdat het voor Huuskes ook tijdrovend bleek om informatie te verzamelen, heeft Précon ook de ondersteuning van een foodconsultant ingeschakeld.

Van werkinstructies naar e-learning

Een food-consultant van Précon heeft als inhoudsdeskundige de werkinstructies vertaald naar duidelijke stappen. Dankzij de gesprekken met medewerkers is ook gekeken naar hoe er in de praktijk met de werkinstructies werd omgegaan. Deze werkinstructies waren niet direct geschikt om over te nemen in een e-learning. Door een inhoudsdeskundige de informatie te laten verzamelen, weet je als bedrijf ook zeker dat de inhoud goed wordt geborgd.

Eigen leermanagementsysteem en e-learning modules

Dankzij de werkzaamheden van de food-consultant konden twee learningconsultants vervolgens met deze informatie aan de slag. Huuskes maakt gebruik van een eigen leermanagementsysteem, waar ook e-learningmodules in gebouwd kunnen worden. De learningconsultants hebben deze informatie omgezet in korte modules van ongeveer 10 minuten met oefenvragen en toetsvragen. De modules moeten laten zien wat de CCP of OPRP is en hoe je ermee kunt werken. Waarom is dit een CCP bijvoorbeeld, welke handelingen moet je uitvoeren en wat moet je doen bij een afwijking? De toegevoegde informatie van de e-learningmodules is dat de cursisten de informatie stap voor stap leren. De informatie werd ondersteund door foto’s die op locatie zijn gemaakt. De cursist herkent zo direct de eigen werkpraktijk, waardoor theorie makkelijker in de praktijk kan worden toegepast.

Inhoudelijke vragen van de learning-consultants konden snel gesteld worden aan de food-consultant. Zo kon er snel geschakeld worden en hoefde Huuskes minder beschikbaar te zijn bij de ontwikkeling. De consultants vanuit Précon hebben vanuit twee invalshoeken een mooi eindproduct kunnen neerzetten.

Het is wel fijn dat we nu dingen in het systeem hebben staan, en dat we ook niet alles zelf hebben moeten doen. Daar zijn we ook niet voor opgeleid. We konden snel beginnen met de uitrol van de modules voor nieuwe medewerkers.
Een leuke bijkomstigheid is dat we zelf ook weer kritischer naar onze werkwijze zijn gaan kijken, doordat de consultant goed heeft gekeken naar onze werkinstructie en de werkwijze in de praktijk.
“- Huuskes

Wil je meer weten over learning consultancy?

Bekijk de pagina learning consultancy of neem contact op via info@precon.group of +31 (0)30 – 65 66 010.

Inschrijven nieuwsbrief Ontvang een gratis e-book!


Stel jouw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief