Jumbo Supermarkten Hoe informeer je als Jumbo je leveranciers over wettelijke eisen en het Jumbo beleid?

Vanuit de bestaande samenwerking tussen Jumbo en Précon ontstond bij Jumbo de behoefte om leveranciers te informeren over wettelijke eisen, het beleid en een voorbeeld voor een praktische invulling.

Samen met Précon heeft Jumbo een online module ontwikkeld, waarin verschillende sprekers aan het woord komen. De leverancier krijgt verschillende video’s onder elkaar te zien van sprekers die vanuit hun expertise ingaan op elk onderwerp. Zo is de module door iedere leverancier te volgen op een zelfgekozen moment en plaats. Het eerste onderwerp dat op deze manier is beetgepakt is Listeria/Infoblad 85.

Voorbeeld online module jumbo

Doordat online modules in het leermanagementsysteem Elzi staan, is gemakkelijk in te zien wie de cursus hebben gevolgd, wie er nog staan ingeschreven en wie er geslaagd zijn. De uitnodigingen worden na inschrijving automatisch verzonden. Zo kan Jumbo in Elzi inzien welke leveranciers voor de module zijn uitgenodigd en wie hem al hebben doorlopen.

De eerste module bleek een succes en in navolging van de Listeria module hebben Jumbo en Précon inmiddels online cursussen ontwikkeld voor leveranciers van Jumbo over de onderwerpen: allergenenbeheersing, het vullen van SIM en duurzaam verpakkingsbeleid.

‘Onze leveranciers zijn enthousiast en blij met de duidelijkheid. Het heeft zeker effect. Wij maken in de modules het beleid vanuit Jumbo duidelijk. Als een leverancier het niet voor elkaar heeft, kan ik ook inzien of hij of zij de cursus heeft bekeken. Als het specificatieproces bijvoorbeeld vastloopt op één van deze onderwerpen is het handig als je de leverancier kunt vragen om eerst de e-learning te kijken, zodat ze op de hoogte zijn van alle relevante zaken omtrent een onderwerp. Voor uitleg over bepaalde specificaties zijn we vanuit Jumbo veel minder tijd kwijt aan het geven van extra uitleg.’  

Nadine Kregting – kwaliteitsmanager Jumbo

Inschrijven nieuwsbrief Ontvang een gratis e-book!


Stel jouw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief