5 april 2018

Zijn jullie al AVG(GDPR)-proof?

Maak jij gebruik van een Learning Management Systeem(LMS) Lees dan vooral verder!

Informatie over de AVG

Dit betekent namelijk dat ook jullie LMS vanaf 25 mei moet voldoen aan de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG), GDPR in het Engels. Dit is een Europese verordening over de bescherming van persoonsgegevens. Hierin staat bijvoorbeeld dat je als bedrijf verantwoordelijk bent voor de persoonsgegevens van je medewerkers en dat je met partijen die deze verwerken, een verwerkersovereenkomst af moet sluiten. Maak je gebruik van een LMS van een externe leverancier? Dan is de leverancier de verwerker van jullie gegevens.

Op het internet vind je al heel veel blogs/artikelen over de AVG. Wij hebben besloten hier niet nog een aan toe te voegen. Om jullie wat meer informatie te bieden, hebben wij hieronder een aantal links naar artikelen geplaatst:

AVG in een notendop (PDF) In 10 stappen voorbereid op de AVG (PDF)

Nieuwe e-learning: AVG-bewust

Précon heeft niet stilgezeten op dit gebied. Naast het inrichten van onze werkzaamheden volgens de AVG, zitten wij momenteel midden in de ontwikkelfase van een e-learningmodule over de AVG. Wij hebben de handen ineen geslagen met privacy expert Privacy Management Partners (PMP). Samen met PMP ontwikkelen wij op dit moment deze nieuwe e-learningmodule. De module is bedoelt om bewustwording bij medewerkers die met persoonsgegevens om gaan te verhogen.

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op!

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte