30 augustus 2019

Volledig vernieuwd: Veilig aan de slag

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat weten we allemaal. Zeker op het werk in situaties die we dagelijks doen. Dan staan we niet meer stil bij de risico’s, omdat het altijd goed gaat. Toch? Het is helaas toch regelmatig in het nieuws: werknemers die overlijden of ernstig gewond raken op het werk. Juist in alledaagse situaties is het zo belangrijk om regelmatig stil te staan bij veiligheid en om de regels nog eens voor iedereen te herhalen. Dat houd je scherp.

Als werkgever moet je kijken of het werk in het bedrijf veiliger uitgevoerd kan worden en of er aanvullende maatregelen en bescherming nodig zijn. Als werknemer moet je iedere dag opnieuw niet alleen je eigen veiligheid serieus nemen, maar ook die van je collega’s! Kijk dus goed uit als je ‘even snel een klusje wil klaren’. Schade en letsel zijn vaak te voorkomen als veiligheid bij iedereen prioriteit is.

Veiligheidsbewustzijn kun je trainen. Waar kan het misgaan? Hoe moet je je gedragen en beschermen? Wat moet je doen en waar moet je op letten? En wat doe je als er onverhoopt toch iets misgaat?

Met onze vernieuwde online training Veilig aan de Slag, die we samen met KWA bedrijfsadviseurs ontwikkeld hebben, kunnen mensen die werken in een magazijn en in de productie leren welke gevaren er op de werkplek zijn en hoe ze zichzelf kunnen beschermen. De training neemt je mee over het buitenterrein, door het magazijn en in de productieomgeving, waar je gevaren leert herkennen en leert hoe je veilig kunt werken. Ook krijg je als werknemer wat meer inzicht in wat werkgevers moeten doen om een werkplek veiliger te maken. En enkele calamiteiten komen aan bod, zodat je in die situaties weet hoe je moet handelen. Weet jij bijvoorbeeld wat je moet doen als er brand is?

Het is een interactieve training geworden, die je als cursist niet passief kunt beleven. Je wordt als cursist direct aangesproken en komt spelenderwijs met alle situaties in aanraking. In de training wordt gebruik gemaakt van de diensten van Omni VR door met 360°-fotografie een levendig beeld te schetsen van de werkomgeving: visuele informatie wordt namelijk beter onthouden. Wij hopen dat deze interactieve training bijdraagt aan het terugdringen van het aantal ongevallen. Want dat is waar we naartoe moeten.

De nieuwe e-learning is beschikbaar bij Précon en bij KWA Bedrijfsadviseurs. Heb je vragen of opmerkingen over de vernieuwde cursus? Of wil je de cursus eens bekijken? Neem contact met ons op via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Meer informatie

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte