18 januari 2023

Vernieuwd: E-learning cursus spijswetten in de voedingsmiddelenindustrie

Veel voedingsmiddelenbedrijven produceren voor de Nederlandse markt en voor de export. Als producten naar Israël of islamitische landen worden geëxporteerd, dan is een certificaat vereist waarin staat dat de producten koosjer of halal zijn.

De meeste mensen weten wel wat koosjer en halal betekent: het zijn de regels rondom eten en drinken uit het jodendom en uit de islam. Maar niet iedereen weet welke eisen er specifiek gesteld worden aan de productie van koosjere en halalproducten. De training
Spijswetten in de voedingsmiddelenindustrie is bedoeld voor medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie die betrokken zijn bij de productie van koosjere en halalproducten. Welke stoffen mogen er wel in zitten en welke niet? Worden er speciale eisen gesteld aan reiniging? Deze training beantwoordt deze vragen.

In deze training leert de medewerker meer over de achtergronden van de spijswetten in het jodendom en in de islam. Daarnaast leert de medewerker die dingen die van belang zijn bij de productie van koosjere en halalproducten.

De online training is geschikt voor alle medewerkers die werkzaam zijn in een productie-omgeving.

Vernieuwingen

We hebben de training op een aantal punten vernieuwd:

  • Een compleet overzicht is toegevoegd met alles wat niet gegeten of gedronken mag worden volgens de islamitische en joodse spijswetten. Deze is ook downloadbaar als PDF.
  • Een aantal nieuwe opdrachten is toegevoegd en enkele opdrachten hebben een opfrisbeurt gehad, zodat ze helemaal up-to-date zijn voor 2023.
  • Informatie over waar je op moet letten bij het inkopen van halal en koosjere ingrediënten is toegevoegd, evenals een lijst met halal en koosjere ingrediënten en additieven.
  • Een infographic met een samenvatting van alle belangrijke punten in de training is toegevoegd. Deze is ook downloadbaar als PDF.
Voorbeeld aangepaste uitleg

Ben je benieuwd naar de training?

Neem dan contact op via learning@precon.group of bekijk de trainingspagina.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte