12 augustus 2020

Vernieuwd aanbod van trainingen Auditvaardigheden

Bij Précon weten wij hoe leren, innoveren én presteren binnen organisaties werkt. Omdat leren tijd kost, vinden wij het belangrijk dat de tijd van uw medewerkers zo effectief mogelijk benut wordt. Wij hebben onze praktische (maatwerk)trainingen Auditvaardigheden daarom nu opgedeeld in verschillende compacte trainingsmodules op operationeel-, tactisch- en strategisch niveau. Het mooie hiervan is dat de inhoud van de training nóg beter aansluit op het niveau, de ervaring en werkzaamheden van uw medewerker(s). Door trainingsmodules te combineren vormen we een leerlijn die de medewerker kan volgen om zich in het gewenste tempo te ontwikkelen tot auditor! Samen kunnen we per module bepalen welke manier van trainen het beste bij jullie past en zélfs modules overslaan of herhalen! Natuurlijk kunnen ervaren auditoren nog steeds een losse trainingsmodule volgen om kennis en vaardigheden op te frissen óf certificering te verlengen!

Auditvaardigheden

Vanuit kwaliteitsmanagement worden er jaarlijks heel veel audits uitgevoerd. Een goed uitgevoerde audit is een positieve activiteit. Het helpt een organisatie om kansen ter verbetering in kaart te brengen, of om problemen te onderkennen en te voorkomen. Afhankelijk van het niveau (operationeel, tactische of strategisch) waarop je werkzaam bent, heb je andere kennis en vaardigheden nodig om te zorgen dat de audit een nuttige bijdrage oplevert voor verbetering van het kwaliteitsmanagementsysteem.

6 stappen van het auditprogramma
6 stappen van het auditprogramma

Zo draagt de auditor op operationeel niveau bij aan de 6 stappen van het auditproces, vooral door objectief en communicatief vaardig op zoek te gaan naar de feiten. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met het doel, de referentie en de scope van de audit. Wij hebben een trainingsmodule waarin we je helpen om alle basiskennis én vaardigheden onder de knie te krijgen. Omdat het nogal verschillend is of je een interne- of een leveranciersaudit uitvoert, hebben wij aansluitend 2 losse trainingsmodules ontwikkeld. Op tactisch niveau ben je veel meer bezig om de 6 stappen van het auditprogramma te organiseren en te borgen. Je moet bepalen welke audits er komend jaar uitgevoerd gaan worden, aansluitend op de strategische doelstellingen van het bedrijf. Om je daarbij te helpen bieden wij de trainingsmodule ‘sturing geven aan kwaliteit’. Ook kun je de verdiepende training volgen om de verschillen tussen waarderende-, proces-, product- en thematisch gerichte audits te leren. Op strategisch niveau moet je in staat zijn om meerdere processen te regisseren en adviezen van verschillende experts kunnen beoordelen. Dan is het handig als je ook de taal van de kwaliteitsafdeling spreekt en weet hoe zij over beheersing van risico’s denken bijvoorbeeld. Wij kunnen je helpen om deze taal beter te begrijpen en bijvoorbeeld HACCP en kwaliteit op elkaar aan te laten sluiten.
Voorbeeld leerlijn auditvaardigheden
Voorbeeld leerlijn auditvaardigheden

Trainingsvormen

Het niveau waarop je werkt is van invloed op de inhoud van de training (de leerdoelen). Ook kan het per persoon, per bedrijf en per leerdoel verschillen, wat de beste manier is om het gewenste leerdoel te halen. Doordat Précon al 25 jaar ervaring heeft met het verzorgen van trainingen en zowel vakinhoudelijke consultants, learning consultants en grafische ontwikkelaars in dienst heeft, kunnen wij verschillende trainingsvormen toepassen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de belangrijkste basisbegrippen van het auditproces uitgelegd in een interactieve e-learningmodule. Maar deze kennis kunnen wij ook via een klassikale training online, of klassikaal bij u op locatie, of via coaching-on-the-job, of zelfs blended aanbieden.

Inschrijven auditvaardigheden

U kunt zich hier inschrijven voor de modules voor auditvaardigheden. Maar als u meerdere mensen wilt trainen of geholpen wilt worden bij het hele auditproces, dan kunnen wij natuurlijk ook maatwerk leveren! Onze consultants kunnen geheel vrijblijvend een eerste intakegesprek houden over uw wensen, om u te adviseren welke trainingsvorm het beste effect gaat hebben voor uw organisatie. Neem daarvoor contact met ons op via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte