17 oktober 2022

Venieuwd: E-learning cursus explosieveiligheid (ATEX)

Wist je dat je nooit een telefoon of smartwatch mee mag nemen naar een ATEX-omgeving? In een ATEX-omgeving gelden speciale regels, omdat er in zo’n gebied een kans is op een explosie. Weet jij welke maatregelen je moet nemen om een explosie te kunnen voorkomen binnen jouw bedrijf? Wanneer werknemers werkzaam zijn op plaatsen waar explosieve atmosferen kunnen voorkomen, moeten zij zich voldoende bewust zijn en voldoende kennis hebben van de gevaren en explosies, volgens de ATEX-wetgeving richtlijn ATEX 153 bijlage 2.

In onze online cursus explosieveiligheid (ATEX) leren productiemedewerkers wat het belang is van de ATEX-regelgeving, wat een EVD is en hoe ze de regels hieruit moeten vertalen naar de praktijk. Kortom: aan het einde van de training weten de medewerkers wat ze wel en niet moeten doen in een explosiegevaarlijke zone en waarom.

Up-to-date

De e-learning is volledig up-to-date met de laatste wetgeving. Daarnaast is er informatie toegevoegd over het explosiegevaar bij stoflagen en zijn oefeningen en voorbeelden verbeterd.

Voorbeeld: nieuwe oefening ATEX-zones

Ben je benieuwd naar de training? Neem dan contact op via learning@precon.group of bekijk de trainingspagina.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte