1 augustus 2018

Précon presenteert: de supermarktgame!

Kinderen op een leuke manier kennis laten maken met voedingsstoffen en leren om bewuste keuzes te maken in de supermarkt? Deze game leert kinderen welke voedingsstoffen en bouwstoffen het lichaam nodig heeft en in welke producten deze voorkomen. Aan de hand van herkenbare voorbeelden leert de game kinderen om producten te vergelijken en hierin een bewuste(re) keuze te maken.

Waarom deze game?

Het begon allemaal met een project van scholieren die bij Précon een training over de gezonde voedingskeuze wilden ontwikkelen. Als speler in de voedingsmiddelenindustrie wil Précon graag een bijdrage leveren aan een bewustere maatschappij. Laten we naast tal van voedingskundigen ook de middelen om gave, interactieve leeroplossingen te maken in huis hebben. De samenwerking tussen de scholieren en de e-learning deskundigen en voedingskundigen van Précon resulteerde in de supermarktgame, die door ouders, scholen en andere instellingen ingezet kan worden om kinderen bewuste(re) productkeuzes te laten maken. De game is door iedere geïnteresseerde gratis te volgen.

Doelgroep

De game is gericht op kinderen die in de laatste jaren van de basisschool zitten (groep 7 en 8) en rond de 10 en 11 jaar oud zijn. Deze kinderen zullen binnenkort naar de middelbare school gaan en vaker zelf de keuze tussen verschillende producten gaan maken.

Kinderen en voedselkennis

Bij Précon houden wij ons dagelijks bezig met de informatie op het etiket van voedingsmiddelen. Informatie die wettelijk aan allerlei regels moet voldoen. Helaas blijkt uit vele consumentenreacties dat deze informatie niet goed begrepen wordt en dat uitleg voor een juiste interpretatie ontbreekt. En bij wie anders dan onze kinderen kun je het best starten met die kennis en educatie? Wij hopen door deze game een steentje bij te dragen aan het onderwijsmateriaal dat beschikbaar is over dit onderwerp.

Benieuwd? Bekijk de game hier!

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte