13 mei 2024

Précon: partner van de Bio Academy

Delen, samenwerken en verbinden. Dat is de doelstelling van de Bio Academy, waarvan Précon sinds 2023 partner is. De BioAcademy is in 2017 opgericht als digitaal platform om al het leeraanbod voor de biologische sector bijeen te brengen. De biologische sector bestaat uit bedrijven op het gebied van primaire productie, verwerking, handel en retail.

Over de BioAcademy

De BioAcademy organiseert allerlei activiteiten, zoals inspiratiedagen, workshops, klankbordgroepen, de Biokennisweek, de Biovelddag en is natuurlijk een vertrouwd gezicht op de Biobeurs die elk jaar plaatsvindt.

Précon en duurzaamheid

Précon houdt zich bezig met adviseren en trainen op het gebied van duurzaam kwaliteitsmanagement in food en non-food en in haar aanpak kiest Précon altijd voor duurzame oplossingen met respect voor milieu en maatschappij. Vanuit deze missie was het voor ons een logische keuze om partner te worden van de BioAcademy. Zo kunnen we onze kennis en kunde als consultants en ons aanbod aan trainingen en e-learning via dit platform ontsluiten en makkelijker toegankelijk maken voor voedselverwerkende bedrijven in de biologische sector.

Trainingsaanbod

Het gaat dan in eerste instantie over basistrainingen die voor alle voedselverwerkende bedrijven nodig zijn, zoals voedselveiligheid en food defense. En het gaat over onze klassikale trainingen. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheidsclaims op verpakkingen. Wij hebben daar hebben wij veel kennis over, die voor biologische bedrijven heel zinvol kan zijn. Onze consultants kunnen kunnen daarnaast goed adviseren over bijvoorbeeld duurzame verpakkingen. En we kunnen biologische bedrijven helpen om het kwaliteitssysteem op orde te brengen voor de SKAL-certificering. Zelfs voor het uitvoeren van een ESG-check, kun je bij Précon terecht. Zo helpen we bedrijven om hun medewerkers verder te ontwikkelen.

Activiteiten BioAcademy

Behalve ons trainingsaanbod inzichtelijk en toegankelijk maken, nemen we als partner ook deel aan activiteiten die de BioAcademy organiseert. Zo kunnen we actief en op strategisch niveau meedenken over toekomstige ontwikkelingen. Door onze jarenlange ervaring in de verwerkende industrie en omdat wij de uitdagingen waar onze klanten voor staan goed kennen en begrijpen, kunnen wij hier een zinvolle bijdrage aan leveren. Zo kunnen we bedrijven verder helpen.

Behalve bijdragen, leert Précon ook veel van de andere partners die in andere onderdelen van de keten actief zijn. Zo leren we meer over biologische landbouw en over de uitdagingen om de afzet van biologische producten de komende jaren te laten groeien. Ook de Organic Business Leaderschip Academy (OBLA) is een voorbeeld van een cursus die ons heeft geïnspireerd en helpt om verder na te denken waar we een bijdrage kunnen leveren. Want dat vinden we belangrijk: een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

De activiteiten van de BioAcademy inspireren ons en zorgen ervoor dat wij goed geïnformeerd zijn en scherp blijven op de uitdagingen die er in het werkveld zijn. Het delen van kennis en informatie, het samenwerken aan de doelstelling van duurzamer produceren en ons verbinden met andere partners biedt ons de kans om bij te dragen aan een duurzame wereld. Zo willen we samenwerken aan ketens die voldoen aan de verwachtingen van huidige en toekomstige generaties. Want dat past bij Précon: praktisch, vakkundig en betrokken.

Meer weten?

Neem contact met ons op nemen via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte