20 december 2021

Nieuwe training etikettering en claims voor bio producten

Als handelaar of verwerker van biologische producten ben je verantwoordelijk voor de teksten op het etiket en andere commerciële uitingen, zoals een website of advertentie. Hoe zorg je ervoor dat je compliant bent aan Europese wetgeving? En hoe vertaal je die wettelijke regels naar een voor de consument aantrekkelijk en begrijpelijk etiket?

Deze training is gebaseerd op de training ‘Etikettering en claims’ en is specifiek afgestemd op onderwerpen die relevant zijn voor de biologische branche, zoals keurmerken, duurzaamheid en gezondheid. Werk je met biologische producten en ben je betrokken bij de ontwikkeling van het etiket of communicatie uitingen? Dan is deze training geschikt voor jou.

De training bestaat uit een online en een klassikaal deel. Middels de e-learning Label je slim leer je aan welke regels een etiket moet voldoen en waar je dit kunt vinden. In een klassikale bijeenkomst leer je deze regels toe te passen op jouw producten en gaan we verder in op het onderwerp communicatie. Middels praktijkvoorbeelden en door zelf aan de slag te gaan, ben je in staat om zelf een etiket op te stellen of te valideren aan de hand van Verordening (EU) nr. 1169/2011 en nr. 2018/848. Ook komen claims aan bod, leer je met welke autoriteiten je te maken krijgt en geven we antwoord op de vraag “Welke claims mogen niet, maar – nog belangrijker – wat is wél mogelijk op mijn product?”.

Deze training wordt gegeven door Christianne de Kort. Zij is consultant bij Précon Consulting Group BV en expert op het gebied van biologische producten. Ze heeft veel ervaring met betrekking tot wetgeving voor verpakkingen en claims.

Wil je meer weten over deze training?

Bekijk de trainingspagina Etikettering en claims voor bio producten. Je kunt ook contact met ons op nemen via +31 (0)30 – 65 66 010 of info@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte