22 februari 2021

Nieuwe online training herkomstetikettering

Herkomstetikettering: een praktische vertaling van artikel 26 van EU verordening 1169/2011.

Als producent van levensmiddelen wil je natuurlijk een mooi en aansprekend etiket dat er voor de consument echt uitspringt. Echt Frans Stokbrood bijvoorbeeld, of Originele Mexicaanse Taco’s. Je wil met het etiket ook de beleving van het product meegeven. Maar hoe vermeld je dit dan op het etiket? Dan is artikel 26 van toepassing en dit roept in de praktijk nogal wat vragen op. Moet je nu wel of niet de herkomst van een levensmiddel en de oorsprong van het primaire ingrediënt op de verpakking vermelden? En voor welke producten gelden deze regels nu precies? De wet is niet altijd eenduidig en ook niet altijd zwart-wit. Daarom heeft Précon een online training 'Herkomstetikettering: Artikel 26 in de praktijk ' ontwikkeld met een handige beslisboom. Zo kun je snel en goed bepalen welke vermeldingen je op de verpakking moet zetten.

De wettelijke regels over herkomstvermelding blijken in de praktijk lastig toepasbaar. Aan de hand van de beslisboom die op basis van de wettelijke tekst is ontwikkeld, leer je in deze training op welke producten artikel 26 wel of niet van toepassing is. Daarnaast leer je wanneer je wel en wanneer je geen herkomstvermelding nodig hebt, en ook of je de oorsprong van het primaire ingrediënt moet vermelden. Door te oefenen met een aantal voorbeeldproducten, loop je stap voor stap de beslisboom door zodat je er daarna zelf goed mee aan de slag kunt.

De training duurt ongeveer dertig minuten. Een gedegen basiskennis van etikettering is een voorwaarde voor het volgen van deze specialistische training. Het is daarom verstandig om eerst onze online training Label je Slim te volgen of onze klassikale training over etikettering.

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het etiketteringsproces van voedingsmiddelen, zoals labelaars, specificatiebeheerders, kwaliteitsmedewerkers, ontwerpers en marketeers, en die nu invulling moeten geven aan artikel 26.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze training? Bekijk dan de trainingspagina: Herkomstetikettering: Artikel 26 in de praktijk. Je kan ook contact opnemen via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte