27 mei 2024

Nieuwe e-learning ‘Voedselveiligheid in de kunststofverpakkingsindustrie’

Als je werkt met voedingsmiddelen, moet je voedselveilig werken. Ook als je verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen produceert, moet je voedselveilig werken. Hoe zit dat?

Niet iedereen staat er bij stil dat voedselveilig werken in de verpakkingsindustrie belangrijk is. Als een verpakking vervuild is, dan kan dit gevolgen hebben voor het levensmiddel en voor de consument. En als er iets mis is met de kwaliteit van een verpakking, kan dit gevolgen hebben voor de levensmiddelenproducent. Denk bijvoorbeeld aan productieverlies omdat een partij door een probleem met de verpakking geblokkeerd moet worden. Of aan een recall omdat de verpakking niet in orde is.

De kwaliteit en voedselveiligheid van verpakkingen is dus een belangrijke schakel in de keten. Ook certificeringen zoals BRCGS PPM, IFS PACK en FSSC 22000 besteden steeds meer aandacht aan deze aspecten en eisen dat medewerkers getraind zijn.

Daarom heeft Précon een nieuwe e-learning ontwikkeld voor de kunststof verpakkingsindustrie die op deze zaken ingaat. Met de jarenlange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, is de stap naar verpakkingen voor Précon een logisch vervolg. In deze online training besteden we niet alleen aandacht aan voedselveilig werken en orde en netheid op de werkvloer, maar ook aan hoe medewerkers kunnen bijdragen aan kwalitatief goede verpakkingen voor levensmiddelen. Want als de kwaliteit niet in orde is, gaat het mis tijdens het verpakkingsproces bij de producent.

Wat is voedselveilig werken? Waar moeten medewerkers op letten tijdens hun werk?

  • Een medewerker komt op het werk. Hoe kleed hij zich om en wast hij zijn handen voor hij de productieruimte ingaat? En, welke besmettingen voorkomt hij op deze manier?
  • Hoe zorgen medewerkers dat de werkplek op orde blijft en dat er volgens de regels wordt opgeruimd en schoongemaakt?
  • Welke kwaliteitsproblemen leiden tot problemen bij de klant en hoe kun je deze voorkomen?

In de nieuwe e-learning ‘Voedselveiligheid in de kunststofverpakkingsindustrie’ gaan we in op bovenstaande vragen. Medewerkers leren wat voor soort gevaren er kunnen ontstaan als je niet voedselveilig werkt. En ze leren aan welke regels ze zich moet houden rondom persoonlijke hygiëne en de hygiëne op de werkplek om deze gevaren te voorkomen. Ook wordt aandacht besteed aan waarom het voor de kwaliteit en voor de voedselveiligheid belangrijk is de kwaliteit van de verpakkingen regelmatig te controleren.

Deze e-learning is een goede basistraining voor alle medewerkers van bedrijven die kunststofverpakkingen produceren voor de levensmiddelenindustrie en die zo willen voldoen aan de eisen die certificeringen zoals BRCGS PPM en IFS PACK stellen aan het trainen van medewerkers.

Meer weten?

Bekijk de trainingspagina voedselveiligheid in de kunststofverpakkingsindustrie. Of neem contact met ons op via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte