1 mei 2024

Nieuwe e-learning voedselveilig werken in de horeca, catering en zorg

Précon introduceert een nieuwe e-learning voedselveilig werken in de horeca, catering en zorg, die specifiek is ontworpen om aan de behoeften van deze sectoren te voldoen.

Gecombineerde Module

In het verleden waren er aparte modules voor medewerkers in de horeca, catering en zorg, evenals een afzonderlijke module over allergenen. Nu is er één uitgebreide module die alle sectoren omvat, inclusief extra informatie over allergenen en kruisbesmetting.

De richtlijnen voor voedselveilig werken zijn voor de horeca, catering en zorg in verschillende hygiënecodes vastgelegd. De richtlijnen en werkinstructies die binnen organisaties gelden, zijn aan de hand van deze hygiënecodes opgesteld. Wij hebben, samen met onze specialisten op het gebied van voedselveiligheid, goed gekeken naar de inhoud van deze verschillende hygiënecodes en deze vertaald in een e-learningmodule die voor medewerkers geschikt is. Of zij nu nieuw starten bij een organisatie of er al langer werkzaam zijn.

Flexibel Trainen

Door wisselingen in personeel en door drukte op de werkvloer vinden werkgevers het soms lastig om alle mensen op tijd en op de juiste manier te trainen op het gebied van voedselveiligheid. Onze e-learning helpt werkgevers het trainen van medewerkers op een handige manier te organiseren. Want of er nu maar een medewerker nieuw begint in de organisatie of een groep opnieuw getraind moet worden, onze e-learning staat altijd klaar. Zo heb je alle flexibiliteit en kun je ervoor zorgen dat iedereen de kennis heeft om veilig met voedsel om te gaan.

Belang van Voedselveiligheid

Medewerkers in de horeca, catering of zorg die iedere dag voedsel bereiden, willen natuurlijk voorkomen dat mensen ziek worden van het eten. Zeker als je te maken hebt met kwetsbare doelgroepen. Degelijke basiskennis over voedselveiligheid, allergenen en besmettingen is daarom erg belangrijk. Daarnaast is weten hoe je hygiënisch werkt en hoe je voedsel bewaart belangrijk om te voorkomen dat voedsel sneller bederft dan nodig is. Want niemand wil voedsel onnodig verspillen.

Informatie over de e-learning voedselveilig werken in de horeca, catering en zorg

In deze cursus voedselveilig werken in de horeca, catering en zorg komen deze onderwerpen allemaal aan bod. Aan de hand van praktische voorbeelden en interactieve oefeningen krijgen zij inzicht in hoe zij het risico op besmettingen kunnen minimaliseren. Ze leren hoe producten op een veilige manier bereid, uitgegeven en bewaard worden. Hierbij komt ook aan de orde hoe je temperatuur meet en registreert en hoe je voedsel op een veilige manier bij een buffet presenteert. En natuurlijk gaat het over persoonlijke hygiëne en over hygiënisch werken, want dat is de basis van voedselveilig werken. Er is in deze module extra aandacht voor allergenen en kruisbesmetting, zodat medewerkers ook voor mensen met een allergie weten welke producten een risico vormen en zij veilig producten kunnen bereiden. Tot slot leren zij ook waarom schoonmaken en het weren van ongedierte zo belangrijk is.

Wij zijn blij dat we nu één module kunnen aanbieden die voor alle medewerkers in de horeca, catering en zorg geschikt is en die zij ongeacht hun opleidingsniveau goed kunnen volgen.

Meer weten?

Bekijk de trainingspagina voedselveilig werken in de horeca, catering en zorg of neem contact met ons op via learning@precon.group of bel met  +31 (0)30 – 65 66 010 voor een vrijblijvend advies gesprek.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte