31 maart 2023

Nieuwe e-learning algemene productveiligheid

Verkoop jij producten in je eigen webshop of via een platform als bol.com? Hoe zorg je ervoor dat deze producten veilig zijn? En hoe kan je aan de NVWA laten zien dat je hiervoor hebt gezorgd? In de nieuwe e-learning Algemene Productveiligheid leer je aan welke eisen je moet voldoen om de veilige producten te verkopen.

Door webshops en online platforms wordt het steeds makkelijker om zelf producten te verkopen. Je kunt producten maken en deze verkopen of je kunt producten inkopen in bijvoorbeeld China en vervolgens zelf verkopen. Hoe weet je of deze producten veilig zijn? Als je de producten zelf produceert, doe je er natuurlijk alles aan om ze veilig te maken, maar voldoen ze ook aan de wettelijke eisen van de Europese Unie?

Niet alle producten die je inkoopt voldoen aan deze wettelijke eisen van de Europese Unie. Daar moet je zelf zorg voor dragen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Om meer te leren over hoe je ervoor kan zorgen dat je producten aan de standaarden van de Europese Unie kunnen voldoen kun je de e-learning Algemene Productveiligheid volgen.

In deze e-learning ga je aan de slag met een casus van een denkbeelding bedrijf. Aan de hand van deze casus leer je meer over productveiligheid en welke eisen daarbij horen. Met behulp van reflectievragen onderzoek je hoe de productveiligheid voor jouw eigen product binnen jouw bedrijf is geregeld.

In deze e-learning krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit van jouw producten is geborgd?
  • Hoe bepaal je de essentiële eisen voor jouw producten?
  • Hoe behandel je klachten?
  • Hoe maak je een risicoanalyse?

Meer weten?

Bekijk de trainingspagina e-learning algemene productveiligheid. Je kan ook contact met ons op nemen via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte